Dezeen.com toob välja kümme ebaharilikku näidet majadele külge ehitatud osadest, mis on kas kellegi korterilaiendus või lausa kodu.

1. Manifest Destiny Ameerikas

Suurlinnades nagu San Francisco on elu kiire ja inimesi palju. Samuti napib seal soodsaid elamispindu, kuid ometi tahavad ja paljud noored kusagil elada. Kunstnik Mark Reigelman ja arhitekt Jenny Chapman lasid paigaldada ajutise puidust majakese ühe linnas asuva hotelli külge.
2. CN Tower Kanadas

Nimetatud torni külge ehitati terve kobar nii-öelda parasiitmaju. Tõenäoliselt püüti sellega torni välimusele väheke iseloomu lisada, kuid välja kukkus midagi sootuks vastupidist.
3. Varjatud stuudio Hispaanias


Kui kunstnik Fernando Abellanas otsustas omale stuudio ehitada, valis ta selleks iseäraliku koha. Nimelt asub kunstniku stuudio Valencias ühe täis soditud silla all. Iseõppinud disainer kinnitas silla seinale raamistiku, mida katavad plaadid ja mis moodustab põranda. Katuseks on sild ise.
4. Valgusmaja Ameerikas


Kuna paljudes suurlinnades on elamiskulud üüratud, otsustas üks Bangkokis põhinev stuudio disainida terve seeria odavaid minikortereid, mis asuvad lõpetamata kõrghoonetes. Tavaliselt kasutavad taolisi paiku kodutud, kuid miks mitte kasutada seda odava eluasemena?
5. Kodud kodututele Ameerikas

Disainer James Furzer tuli välja ideega, et majadele võiks kinnitada ajutisi mooduleid, mis on koduks kodututele inimestele. Moodulid ehitatakse materjali ülejääkidest ja paigaldatakse elumajade seintele.
6. Havre 77 Mehhikos

Tegemist ei olegi niivõrd koleda hoonega kuivõrd huvitava ja modernse lahendusega. Nimelt ehitati Mehhiko pealinnas Mexico City’s vanale kolmekorruselisele kivimajale külge ja peale moodne klaasist osa. Kokku tuli aga küllaltki huvitava väljanägemisega kooslus uuest ja vanast.
7. Piñeiro maja Argentiinas

Noorpaar ehitas Buenos Aireses asuva kortermaja katusele korteri, mis on küllaltki avar ja näeb välja rohkem nagu kasvuhoone.
8. Detached Kreekas

Detached ehk lahtine hoone on teistest kõrgemal ja arhitektide Panos Dragonas ja Varvara Christopoulou soov tuua nii-öelda maalähedane ja lihtne hoone esile teiste majade keskel, mille katused on täis antenne, treppe ja igasugu muud nodi.
9. Oak Hill Inglismaal

Tegemist on küllaltki valgusküllase, modernse ja lihtsa majaga, mis on rahulik ja rohkete klaaspindadega. See on ehitatud Londonis Hampsteadi paikkonnas asuva kortermaja taha. Kusjuures selle huvitava ehitise katus on kaetud muruga ja seda saavad kortermaja elanikud terrassina kasutada.
10. Väljaulatuv utoopia

See on järjekordne kodututele mõeldud moodulehitis, mis on küllaltki kerge ja mis kinnitatakse lambipostide külge. Boksikesed on küllaltki väiksed ja on mõeldud magamiseks.

Allikas: dezeen.com