Varemalt kasutati pritsimiseks liimvärvi. Sellel on pritsimiseks just sobiv konsistents - mitte nii viskoosne, et pintslist lahti ei pääseks ja mitte ka nii vedel, et värvipritsmed seinal nõrguma ei hakkaks.
Tänapäeval kasutatavate lateksvärvidega on raskem töötada, kuid siinpuhul saab ära teha omajagu, et värvi konsistentsi paremaks muuta. Värvi võib vedeldada, kuid mitte niipalju, et see kergesti nõrguma hakkaks. Sellesse võib segada kriiti, mis muudab värvi vedelamaks. Müügil on ka spetsiaalseid lisandeid.

Pritsida võib üht või mitut värvi. Pritsmed ei pea seinale tingimata ühtlaselt jaotuma. Pinnale võivad väga hästi moodustuda nn väikesed rajad.
Soovitav on hakata peale aluspinnast kõige vähem erineva värvitooniga ja pritsida seda üpris tihedalt. Järgmisi värve pritsige nii, et kõige tugevamalt erinev värv jääb viimaseks ja kõige hõredamaks.
Nägus efekt tekib, kui üks pritsitav värv on seina toonist heledam ja teine tumedam.

Toimi nii:

* Esmalt värvige sein tavalisel viisil.
* Valage veidi pritsitavat värvi papptaldrikule ja vedeldage see sobiva konsistentsini.
* Kastke pintsliots värvi sisse ja pritsige suurem (üleliigne) osa värvi vastu pappi või paberit ära.
* Suunake pintsel seina poole ja pritsige värvi, lüües pintslit vastu teist kätt paraja tugevusega.
* Pritsige veidi kaldselt ülespoole, siis on tekkivad värvipritsmed ümarad ja kenad. Kui pritsite allapoole, muutub pritsmete kuju piklikuks, pealegi võivad need hakata nõrguma.
* Kui olete esimese värviga pritsimise lõpetanud, pritsige järjekorras teiste värvidega.
* Pühkige viivitamatult ära valesti sattunud pritsmed.

Sobiv vahend pritsimiseks on suur jäikade harajastega pintsel. Et pritsmete levikut piirata, võib pintsli külge kinnitada paberist katte ehk varju.
Allikas: "Värvimine ja tapeetimine", Sinisukk