Tartu ehitusmessil võis näha tarka põrandakütte termostaati Themo, mis vaatab ette ilmateadet ning 24 h elektribörsil toimuvat, et teha parimad valikud ja otsused omaniku jaoks. Kasutajakeskkonnas saab määrata, millist temperatuuri mingiks kellaajaks ja päevaks soovitakse saada (näiteks öösel madalam temperatuur jne) ning sellest lähtuvalt asub termostaat toimetama ja valikuid tegema.
Themo on ka õpivõimeline. Iga põrand soojeneb ning jahtub erinevalt. Välja töötaud algoritmide abil õpib termostaat põrandat tundma ning kohandub vastavalt sellele.
Kui börsil on hind madal, kütab termostaat n-ö põranda ette soojaks ning siis pole kallil perioodil tarvis elektrit tarbida. Termostaat valib võimalikult soodsad ajad, et talle ette määratud temperatuurid saavutada.

Kasutajakeskkonnast on hästi näha, kuidas termostaat on käitunud vastavalt börsihindadele (vt järgnev foto). Uuringud ja testid on näidanud, et praktikas suudab see tark termostaat hoida kokku 20-25% kulu.

Muide, lisaks eratarbijatele on termostaadist huvitatud ka elektrimüüjad, mis esmapilgul tundub kummaline. Tegelikult soovivad ka elektritootjad, et tarbimine oleks pidevalt ühtlane, mitte ei kõiguks ning et kulukad tipptunnid oleks nihutatud. See annab tootjale parema efektiivsuse.