Olenemata sellest, kas sa ehitad uut kodu või tahad oma praegust elamist uuendada tehnika viimase sõnaga, peaksid teadma, millised on kõige lahedamad ja paremad tehnikavidinad, mida praegu soetada saab. Need nutiseadmed pole aga ainult huvitavad ja uhked vidinad, vaid annavad sulle ka teatava meelerahu, sest tead kogu aeg, mis kodus toimub ja saad kõike kontrollida.

Targad külmikud, mis kõike teavad ja oskavad

Unusta ära külmikud, kust saad jääd, külma vett ja muud taolist. Moodsad külmikud on hoopis targemad, kui arvata oskad. Külasta näiteks mõnd uhkemat elektroonikakauplust ja saad ülevaate, millised on moodsad külmikud.
Tõenäoliselt ei pruugi igas poes olla neid kõige vingemaid külmikuid nagu näiteks Samsungi nelja uksega nutikülmik, aga kindlasti leiab üllatusi.
Näiteks Samsungi uuel külmikul on puutetundlik ekraan, mis annab ülevaate kõikidest toitudest, mis sul külmikus on. Lisaks saad aga külmiku ühendada telefoni, arvuti või tahvelarvutiga. Niisiis võib näiteks tööl olles täpselt vaadata, mis kapist puudu on ja saad otsustada, mida poest vaja on.
Kui sa aga poodi ise minna ei viitsi, siis võid külmiku seadistada nii, et see tellib ise toidukaupu sinu eest. Selline külmik maksab umbes 4300 eurot. Kuna külmik säästab aga palju aega ja mõneti ka raha, siis suurele perele tuleb see kindlasti aja jooksul kasuks.

Seadmed, mis töötavad häälkäsklustega

Võib-olla tead lahendusi nagu Amazon Echo, mis laseb sul kõike teha. Näiteks leiab see hõlpsasti informatsiooni, mis aastal sinu lemmikfilm kinodes linastus ja samuti saad tellida endale uue teksapaari oma lemmikfirmast. Küll aga areneb tehnika edasi ja nüüd on sul võimalik oma kodu kontrollida ka häälkäsklustega.
Kui lased oma koju paigaldada häälkäsklustel töötava süsteemi, võid istuda diivanil ja häälkäskluste abil lülitada sisse ahju, lukustada uksi, reguleerida temperatuuri maja erinevates osades ja palju muud. Ilmselt võtab see aga harjumisaega, et ühel hetkel räägid asjadega ja need reageerivad sellele.

Uue põlvkonna elektripirnid

Meile kõigile on tuttav see tunne, kui ühtäkki saab mingi vajaliku lambi pirn tühjaks ja see koht on pime. Isegi kvaliteetsete firmade elektripirnid ei kesta igavesti ja ka nendel võib tekkida ootamatu rike.

Nüüd on aga saadaval elektripirne, mille valgust ja valguse värvust saab reguleerida telefoniga. Oletame, et sul on tunne, et tahaks justkui sinakat valgust tuppa. Pole probleemi, sest pead vaid telefoni kätte võtma ja paar näpuvajutust tegema.

Samuti on uuematel pirnidel sissehitatud tehnoloogia, mis tähendab, et pirn põleb mõnda aega ka siis, kui peaks tekkima elektrikatkestus. Enam sa ei peagi kohe otsima küünlaid ja kobama pimedas ruumis.

Kohaldatav termostaat

Oletame, et sa istud diivanil. Sul on mõnus asend ja hea olla, aga sulle tundub, et ruumis on natuke jahe. Tahaks nagu sooja, aga samas ei viitsi end liigutada, sest nii mugav on olla. Nüüd on see mure aga lahendatud, sest võid endale osta termostaadi, mida saad telefoniga juhtida.
Teisisõnu võid sa diivanil edasi lesida ja saad toa temperatuuri sättida nutitelefonist. Kui nutitelefon on kogemata aga lauale jäänud, siis töötab termostaat ka häälkäskluste peale. Sellised arengud on toimunud viimastel aastatel ja lahendused muutuvad järjest paremaks.

Traadita interneti kaudu töötavad kaamerad

Lähme edasi ja oletame, et said temperatuuri paika, kuid sind hakkab äkitselt kummitama mõte, kas garaažiuks sai ikka kinni. Kui oled oma koju paigaldanud traadita internetiühendusel töötavad kaamerad, siis võta vaid oma moodne nutitelefon kätte, tee äpp lahti ja vaata järgi, mis nii maja sees kui ka väljas toimub. Oluline on aga silmas pidada oma vajadusi.
Niisiis - enne kui hakkad suure tuhinaga kaameraid ostma, tee endale täpselt selgeks, milliseid kaameraid sul vaja on ja kuhu sa need paigaldada tahad.

Allikas: finelinehomes.com