Kõige levinum müüt on, et roheline energia on kallis. Kiire arvutus näitab, et rohelise energia kilovatt-tunni hind on keskmiselt vaid 5% kallim kui tavalises elektripaketis Kindel. Kuidas kajastub see elektriarvel? Kui võtta Eesti keskmise tarbimisega elektriklient, kes tarbib aastas 3300 kWh elektrit, siis on hinnaerinevus ainult üks euro kuus. Väga väike lisakulu millegi sellise eest, millel on meie tuleviku jaoks suur väärtus!

Arvuta Eesti Energia kalkulaatoriga, milline oleks sinu tavapärane kuine elektriarve, kui kasutaksid rohelist energiat. Rohelise energia valimine on imelihtne! Liituda saad igal hetkel, sõlmides elektrilepingu või muutes olemasolevat lepingut – juhtmeid ega pistikuid kodus ümber vahetama ei pea.

Eesti Energia garanteerib, et kui valid rohelise energia, siis on turul alati vähemalt sama palju taastuvatest energiaallikatest toodetud elektrit, kui seda ostnud oled. Seega peab taastuvenergia tootmine olema piisavalt suur, et nõudlust rahuldada. Mida rohkem on rohelise energia kliente, seda suuremaks kasvab taastuvenergia osakaal elektritootmises ja seda vähem paiskub tootmise käigus õhku süsihappegaasi.

Jaga
Kommentaarid