Rimi Eesti Food AS kinnisvarajuhi Urmas Sildniku sõnul on plaanis rajada kahekorruseline hoone. Alumisel korrusel avatakse Rimi supermarket. Lisaks on hoonesse planeeritud kahe saaliga kino, millest üks saal mahutaks umbes 50 inimest. Peale selle plaanitakse hoonesse kontserdisaali umbes 100 istekohaga. Samuti asuks hoones auditoorium.

“Hoone maht järgib ja rõhutab Keila jõe poolses küljes jõe looduslikku sängi kumerust, luues seeläbi jõe ja hoone vahele avalikkusele avatud kallasrajaks ja edasi astmeliselt hoone mahuks,” seisab Metusala Arhitektide koostatud ideekavandi seletuskirjas.

“Hoone aktsendina on on kavandatud ruumiline viide ajaloolisele veskikohale, mida markeerib kohviku funktsiooniga konsoolne maht jõe kohal,” märgitakse seletuskirjas.

Sildnik ütles, et koos ärihoone rajamisega lammutatakse praegune kitsas jalakäijate sild üle jõe. Selle asemele ehitatakse uus. Jõe kallastele rajatakse promenaad ning lisaks on plaanis ehitada veel üks sild. See asub Kalda tänava uusarenduse naabruses ning ühendab Ülejõe tee elamukvartali endise riidevabriku asemele rajatud uusarendusega.

Kui palju võib plaanitav ärikeskus maksta, ei soovinud Sildnik praegu spekuleerida. Ehituseni võidakse tema sõnul jõuda kõige varem aastatel 2020—2021. Projekti praegu veel pole ning selle koostamine võtab aega umbes aasta. Keskkonnaametilt on vaja ka otsust, et vähendada Keila jõe kalda ehituskeelu vööndit.

Keila linnavolikogu algatas mullu kevadel Vesiveski I kinnistu ning lähiala detailplaneeringu. Planeeritava ala suurus on 1,3 hektarit ja ala asub Tallinna-Paldiski ja Tallinna maantee ning Keila jõe vahelisel maa-alal.

Allikas: Harju Elu

LOE KA: