- Värvi kvaliteet ja õiged töövahendid on kvaliteetse maalritöö eelduseks. Ei ole mõtet odavamat rulli või värvi valides mõnda eurot kokku hoida, et siis pärast lae kallal topelt vaeva näha. Tee niigi ebamugav töö lihtsamaks ning vali korralik ja kvaliteetne laevärv, mis annaks hea tulemuse juba 1-2 kihiga. Odavamalte värvidega võib juhtuda, et ühtlase tulemuse saavutad alles viie kihiga. Ka rull peab olema laevärviliseks sobilik ja piisavalt hea imavusega. Liiga kuiva rulliga on triibud kerged tekkima. Lae sisenurkade tegemiseks kasuta väiksemat, ca10 cm laiust rulli ning suurema pinna värvimiseks laiemat, ca 25 cm laiust rulli. Kindlasti vali ebemevaba rull, sest pisikesi tupsukesi on väga tüütu märja värvi seest välja nokkida. Et töö sujuks libedamalt ja valutumalt, kasuta rullile pikendusvart ning enda silmi ja juukseid kaitse kaitseprillide ja nokamütsiga.

- Eeltööst sõltub tulemus. Laes ei tohi olla vana kooruvat värvi, tolmu, ämblikuvõrke, pragusid jms. Enne värvimistöid on mõistlik lagi tolmuimeja pehme harjaga puhtaks tõmmata. Kasutada võib ka korralikult väljaväänatud niisket lamedat moppi, millega tänu pikale varrele ka laes toimetama ulatab. Praod ja täkked tuleb peale puhastamist ja lae kuivamist kinni pahteldada ja ära lihvida. Alles siis, kui parandused on tehtud, pahtel kuivanud ja lihvimistööd tehtud, võib värvimise kallale asuda. Kindlasti tuleb enne värvimist kinni katta mööbel ja põrandad, sest isegi parima rulli, värvi ja tehnikaga tekivad värvipritsmed.

- Kui ruumis vajavad värvimist ka seinad, siis alusta värvimist kindlasti laest. Kui seinad on juba värviga varasemalt viimistletud, siis tuleb kinni katta ka seinad ning seina ja lae liitejoon hoolikalt ära teipida. Kaitsekiledel on teibid juba äärtes olemas ning kui suudad neid ülima täpsusega paigaldada, ei ole täiendavat maalriteipi ilmtingimata vaja.

- Vali rulli suuruse järgi ka õige suurusega värvivann, et värv jaotuks rullile ühtlaselt. Mis puutub värvivalikusse, eelista täismatti värvi, sest matilt pinnalt ei torka vead nii kergesti silma. Enne kasutamist ära unusta värvi kindlasti korralikult segada!

- Rullile võta õige kogus värvi ning arvesta, et rulli pind peab olema piisavalt märg (aga mitte nii märg, et rullilt värv maha niriseks). Sellepärast on hea kasutada pisut pikema karvaga ja hea imavusega rulle. Liiga kuiva ja madala karvaga rulliga lage nühkides on triibud ja laigud garanteeritud.

- Värvi lage valguse langemise suunas ehk piki aknast langevat valgust. Parima tulemuse saavutad siis, kui kannad esmalt värvi pinnale umbes kahe rullilaiuse jagu ja seda kogu lae pikkuses. Seejärel tuleks rullides pind üle tasandada. Tee samamoodi veel kord, ehk et kanna värv pinnale umbes kahe rulli laiuselt ja tasanda. Hoia nn “märga serva“ — siis jääb lagi ühtlane. Kui värvitav pind on liiga suur või kui kanda pinnale liialt palju värvi ette nii, et selle tasandamisele kulub väga palju aega, võib juhtuda, et värvitud pinna serv kuivab ära. Kuivanud värvile värske värvikihi peale kandmisel tekib topelt värvikiht, mis jääb pärast üsna silmatorkava triibuna näha.

- Värvi lagi terves lae ulatuses korraga ning ära jäta tööd vahepeal pooleli. Kihtide vahele jäta piisavalt kuivamisaega — see, kui kaua värv kuivada tahab, sõltub konkreetsest tootest ning on märgitud värvipurgile. Kindlasti on oluline piisavalt kuivamisaega jätta, isegi kui silma järgi tundub, et lagi on juba puutekuiv. Uue kihiga märjale pinnale peale lennates võib kergesti alumise kihi rulliga maha tõmmata.