Kontorite, lasteaedade ja koolide, haiglate ning hoolekandeasutuste põrandate renoveerimine ja katmine polüuretaanikihiga (PU-töötlus) on nii uus, et paljud pole sellest veel kuulnudki. Ometi peitub just PU-töötluses alternatiiv traditsioonilisele kaitsevahale. Lihtsustatult öeldes kaetakse kulunud ja kriimuline vana põrandakate igikestva kaitsekihiga, mille puhastamiseks piisab ainult mopist ja veest. Seejuures võib kasutada läbipaistvat kihti, mis jätab alles vana põrandadisaini, või anda põrandale täiesti uue kujunduse.

Kogu RAL-kataloogi ulatuses värvitoonid, võimalus lisada põrandale pilte, logosid ja helbeid annavad sisekujundajatele võimaluse siduda põrandad, seinad ning mööbel omavahel harmoneeruvaks tervikuks. Siinkohal pole tähtsust, kas tegemist on kontori või hoopis lasteaia põrandaga – kasutatavad tooted on inimese tervisele täiesti ohutud.

Ruumi ilmet on võimalik muuta kasvõi iga aasta, sest põrandale kantav kattekiht on üliõhuke ja põrandakate saab sellega ainult tugevust juurde – nii võib põrandaid kasutuses hoida kasvõi sadu aastaid. Samas võib läbipaistva kattekihiga kaitsta ka uut põrandakatet ning anda sellele sobiva pinnaviimistluse siidjasmatist kõrgläikeliseni välja.

Saksa kontserni Dr. Schutzi laborites välja töötatud ainulaadse tehnoloogia abil on võimalik loetud tundidega renoveerida, disainida ja tugevdada kõiki PVC-st, kummist või vinüülist valmistatud põrandakatteid. Hoolduskuludelt kokku hoitava raha arvelt tasub uuenduskuur end ära kahe kuni nelja aastaga.

Videoid PU-töötluse kohta ja tehtud tööde galeriid saab vaadata Dr. Schutzi kodulehelt, kus olemas ka põhjalik info uuest tehnoloogiast.

Jaga
Kommentaarid