Kalifornia kõrbesse ehitatakse James Whitaker’i eestvedamisel maja, mis koosneb konteineritest. Ehitis on lumivalge, asub keset kivist kõrbe ja näeb futuristlik välja. Hoone tellijal on kõrbes ligi 36 hektari suurune maa. See asub Los Angelesest kolmetunnise autosõidu kaugusel.

Hoone on betoonplokkidel ja selle kogusuurus on 200 ruutmeetrit. Majas on elutuba, köök, söögituba ja kolm magamistuba. Illustratiivsetelt piltidelt on näha, et hoone sisekujunduses kasutatakse valget värvi, betoonpõrandaid ja hoitakse minimalistlikku joont. Mööbliesemed valmistatakse vineerist. Lisaks valgustavad ruume maja suured aknad, mida on palju.

Majaga soovib arhitekt luua tunde, et oled keset kõrbe, kuid samas säilib privaatsus ja mugavus. Oled keset loodust, ümbritsetud kividest, liivast ja sinisest taevast. Ebatavalise kujuga laed ja seinad tekitavad majas sees olles tunde nagu oleksid kristallkujus. Konteinerid paikenvad nii, et igasse suunda avanevad suurtest akendest loodusvaated.

Ehitise kõrval on katusealune autole, millele on kinnitatud päikesepaneelid. Samuti on hoone ühel küljel terrass, millel on kuumaveevann.

Allikas: Dezeen