"Oleme siiani nõudeid korrigeerinud, kaasajastanud vastavalt ühiskonna ja tehnoloogia arengule ning ka kogunenud enda ja teiste kogemusele iga kahe aasta tagant. Seekordse uuendusvajaduse tingis Euroopa Komisjoni tõlgenduse muutumine kuupäevas, millest alates tuleb ehitada liginullenergiahooneid. Siiani olime arvestanud ja lähtunud kehtivast seadusandlusest, millega avalikele hoonetele rakendub liginullenergiahoone kohustus. Kui hoone ehitusluba väljastatakse pärast 31.08.2018, siis muutunud tõlgendusega peab avalik hoone olema liginullenergiahoone, kui ta valmib pärast 31.08.2018. Seoses korrektuuridega vaatasime läbi ja redigeerisime tehnilisi nõudeid, et saavutada nõutud lõpptulemust," teatas ettevõte.

Juhendmaterjali "Tehnilised nõuded mitteeluhoonetele" koostamisse kaasati Eesti Ehitusettevõtjate Liit (EEEL), Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liit (EETL), Kütte- ja Ventilatsiooniinseneride Ühendus (EKVÜ), Eesti Veevarustuse ja Kanalisatsiooniinseneride Selts (EVKIS), Eesti Soojuspumba Liit (ESPEL), Eesti Külmaliit (EKL) ning mitmete teemavaldkonna erialade professionaalid.

Juhendi varalised autoriõigused kuuluvad Riigi Kinnisvara ASile. Kasutajal on õigus teha oma isiklikuks tarbeks üks koopia. Juhendmaterjali viimase versiooniga saab lähemalt tutvuda Riigi Kinnisvara ASi kodulehel rkas.ee.

Allikas: rkas.ee