Ehitatava hoone täpsem asukoht on Bærum, mis asub Oslo linna äärealal. Hoone ehitatakse munitsipaalalale. Uus akvaarium sobitub hästi kokku laia kaldajoonega. Samuti ehitatakse sinna ümber ka teisi uusi hooneid, mis moodustavad kokku ühtse terviku.

Ehitist kirjeldavateks märksõnadeks on klaas ja kumerus. Kõrgelt vaadates näib akvaariumihoone justkui kaks suurt heledas toonis kivi, mis tulevad merepinnast välja. Ehitise arhitektid said inspiratsiooni silekaljudest, mida leidub selles piirkonnas. Silekalju on piklik kaljurünk või kaljuküngas, mille on lihvinud jää. Voolujooneline kuju on liustikujää liikumise tulemus.
Ühe hoone katusele saab jalutada ja samuti ümbritsevad hooneid erinevad kergliiklusteed. Arhitekti sõnul soovisid nad uue hoone loomisel silmas pidada norralikkust ja et see sobiks hästi ümbritseva keskkonnaga kokku.

Ehitustöid alustatakse 2020. aastal ja arendaja Selvaag planeerib hoone avada 2023. aastal. Kui hoone on valmis, peaks see olema rohkem kui 10 000-ruutmeetrine ja mahutama seitse miljonit liitrit vett. Niisiis saab sellest Põhja-Euroopa suurim akvaarium.

Disainifirma Haptic teeb Norra disainifirmaga Rodeo tihedat koostööd, et välja töötada piirkonnas suuremad muutustööd. Nimelt plaanitakse sinna uus rand, restoranid ja baarid, kontoripinnad ja lennusadam. Samuti tuleb piirkonda juurde erinevaid veega seotud tegevusi. Lisaks luuakse korralik metroo- ja praamiühendus pealinn Osloga.

Sama disainifirma teeb koostööd ka ühe Norra arhitektuuribürooga, et ümber kujundada Norra valitsus peakorter, kui see sai kuus aastat tagasi toimunud terrorirünnakus kahjustada. Uus disain kujutab endast seitset uut hoonet, millest ühel on ülikõrge katus. Hoonetesse mahub töötama 4500 inimest.

Allikas: www.dezeen.com