1. Kruvikeeraja. Neid võiks olla kas mitu erinevat või üks, millel on vahetatavad otsikud. Vaja läheb nii tavalisi kui ka ristpeaga otsikuid ja tihtipeale on ehituspoodides rohkemate otsikutega komplektid odavamadki. Kruvikeerajaid asendab aga väga hästi hea väike akutrell, millel on ka nn tagurpidikäik.

2. Haamer. Haamer peaks olema sõrghaamer, mille teine ots on sõrg. Sellega on mugav naelu seinast vm välja võtta.

3. Tellitav mutrivõti. Erineva suurusega mutrivõtmede asemel on tellitav võti alati parem. See aitab hädast hõlpsalt välja, sest on kohandatav vastavalt mutri suurusele.

4. Naaskel. Naaskel on vajalik, et erinevatesse materjalidesse auke teha.

5. Universaalnuga. Universaalnuga on murdteradega nuga, mis on tõhus abivahend materjalide lõikamiseks. Sel on vedruga sissetõmbuv noatera, mistõttu on seda ka ohutu kasutada. Noateradega tuleb olla ettevaatlik, sest need on väga teravad. Kodumajapidamises võib vaja minna ka taskunuga ja pussnuga. Pussnuga hoitakse pärast kasutamist alati oma vutlaris, see väldib noa nüriks muutumist.

6. Metallist mõõdulint. Leidlikumad saavad hakkama ka õmbluslindiga, aga kasulik oleks endale hankida vähemalt 10 m pikkune metallist mõõdulint.

7. Lood. Kasulik abivahend rõhtsihtide, -tasandite ja pinnakallete määramiseks.

8. Teibid. Ära kuluvad nii kahepoolsed teibid kui ka ühepoolsed niiskusteibid.

9. Pitskruvi. Pitskruvi kasutatakse esemete kokkusurumiseks ja kooshoidmiseks. Kasulik tööriist, kui on tarvis näiteks midagi liimida ja see kuivamise ajaks kokku suruda.

10. Liimid. Kiirliim Super Attak või epoksüüdliim Moment. Need liimid liimivad enamikke materjale ega vaja eraldi kokkusegamist.

11. Tangid. Need võiksid olla nii ümara kui ka kitsa otsaga. Ka käärid on vajalikud. Hea oleks, kui koduremondiks või -hoolduseks kasutatavaid kääre ei kasutataks kuskil mujal.

12. Väike universaalsaag. See tuleks soetada võimalikult optimaalse suurusega ja hea tugeva teraga, sest liiga suur on pigem tüütu kui töötegemisel abiks.

13. Erineva suurusega kruvid, naelad ja mutrid. Need ei ole otseselt kohustuslikud, kuna vajaduse tekkel saab neid poest kohe tuua. Aga vahel on hea, kui kodus on väike varu. Nende jaoks oleks hea hankida endale ka väike hoidmiskarp.

14. Liivapaber. Kulub marjaks ära, kui on tarvis kiirelt millelegi siledam vorm anda. Neid võiks olla erinev karedusega.

15. Kaitseprillid ja töökindad. Ohutus siiski eelkõige.

Nende tööriistade ja tarvikute hoidmiseks on mõistlik osta omale üks korralik tööriistakast. Neid on erineva suurusega, ka värvitoonides, nii et igaüks leiab omale kindlasti meelepärase.