1. Vaht ei püsi vuugis.
Vaata üle täidetava vuugi laius. Püstoliga saad täita kuni 80 mm vuuki, kõrrevahuga kuni 50 mm vuuki. Kui vuugi laius on normikohane, võib probleeme valmistada jahe õhk ehk kas balloon on liiga jahe või paigalduskoha õhutemperatuur liiga madal.
Halva nakkumise põhjus võib olla ka liiga suur õhuniiskus, mis muuhulgas põhjustab ka vahu kokku tõmbumist. Vaht ei püsi ka siis vuugis, kui vuugi pinnad on õlised, tolmused või muul viisil määrdunud ja/või ebaühtlased. Kindlasti puhasta vuugid enne vahu paigaldamist.

2. Vaht on rabe ja selle struktuur on kehv.
Paigalduskoha ja/või vahuballooni temperatuur on liiga madal ja/või paigalduskoha õhuniiskus on liiga madal. Nimelt vajab vaht paisumiseks piisavalt vett, et tekiks õige keemiline reaktsioon.

3. Vaht ei tardu.
Probleemi põhjus võib olla ebapiisav õhuniiskus. Niisuta aluspinda enne tööle asumist, samas tee seda mõistlikult, sest liigniiske pinnaga vaht ei nakku. Üks põhjusi võib ka olla see, et komponente pole piisavalt segamini loksutatud. Loksuta ballooni enne vahu kasutamist vähemalt 20 korda. Vaht ei tardu, kui töökeskkonna temperatuur pole õiges vahemikus.

4. Ballooni lekkimine.
Vale ladustamine, mehhaaniline vigastus, niiskes ruumis korrodeerumine võivad balloonidesse augud tekitada. Valedel tingimustel hoiustatud balloonid võivad ka lõhkeda. Hoia ballooni eemal küttekehadest ja lahtisest tulest.

5. Tihendite kleepumine.
Teatud aja jooksul horisontaalselt ladustatud balloonide tihendid hakkavad kleepuma. Hoia vahupudeleid vertikaalasendis.

6. Halb vahu väljuvus.
Selleks on mitu põhjust: liiga madal temperatuur, vahu säilivusaeg on ületatud või vahtu on liiga kõrgel temperatuuril ladustatud.
Allikas: Wolfgroupweb.com