Mis on kiudtsement ja millised on selle materjali eelised?

Kiudtsement on ehituses kõrgelt hinnatud materjal, mis saadakse vee, liiva, tsemendi ja tselluloosikiudude segamisel. Koostisosadest tulenevalt on kiudtsemendi puhul tegu täielikult keskkonnasõbraliku materjaliga, mida kasutatakse nii sise- kui ka välistingimustes. Kiudtsement maksab tavapäraselt natuke rohkem kui alternatiivsed materjalid, kuid ületab konkureerivaid materjale elueaga.

Kiudtsementplaadi üks parimaid omadusi on selle materjali vastupidavus, olles samal ajal ka peaaegu hooldusvaba. See on tulekindel (A2, A1), vastupidav putukatele ja teistele kahjuritele ning kestab ka Eestile omastes äärmuslikes ilmastikuoludes. Materjali pikaealisusest annab tunnistust mõne kiudtsementplaatide tootja muljet avaldav garantii: Cedral – 10 aastat, Betopan – 10 aastat, Scalamid – 15 aastat.

Scalamidi kiudtsementpaneelidele on omane kõrge heliisolatsioon, mis kaotab ära traditsioonilisel plaadil kõndides tekkiva müra ja seetõttu on materjali kasutus laialt levinud ka interjööride kujundamisel. Tänu oma paindlikkusele, löögikindlusele ja kõrgele kulumiskindlusele ei ole see materjal vastuvõtlik kahjustustele, mis võivad tekkida transpordi, paigalduse või igapäevase kasutamise käigus.

Kiudtsemendi plussid ja miinused

Plussid

  • Peaaegu hooldusvaba
  • Äärmiselt vastupidav
  • Tulekindel
  • Vastupidav ka kahjuritele ja seentele


Miinused

  • Kaalult raske
  • Tolmab lõikamisel



Kiudtsemendi stiilne mitmekülgsus


Kiudtsement pakub silmatorkavat välimust erinevate värvitoonide, tekstuuride ja struktuuride valikuga. Kiudtsemendist fassaadi-, põranda- ja seinaplaatide tootja Scalamid üllatab rohkem kui 253 erineva disainivalikuga, mille seast võib leida näiteks maalähedase tooniga põrandaplaadi, puidu tekstuuri imiteerivad pinnad, rikkaliku travertiini või klassikalise marmori ja futuristlikke kujutisi. Enam ei pea soetama põrandale looduslikku graniit- või marmorplaati, sest kaasaegne ja innovaatiline tehnoloogia võimaldab digitaalselt printida soovitud imitatsioonid plaadile. Erinevaid disaine sobitades saab luua populaarsest materjalist täiesti ainulaadse välimusega fassaade ja interjööre.

Kõik kiudtsemendi eelised muudavad selle ühe parimaks valikuks tulevase kodu ehitamisel või praeguse kodu uuendamisel.

Scalamidi ja teiste kiudtsemendist lahenduste kohta leiad rohkem infot Bestor Grupi veebilehelt bestor.ee.


Jaga
Kommentaarid