Tallinnas valmivate uute korterite vastu on huvi alati suur. Enamik uusarenduste kortereid leiab omaniku päris kiiresti ja alles jäävad mõned üksikud. Tihti arvavad aga uue kodu otsijad, et kõik paremad korterid on ära ostetud ja viimased müüki jäänud elamispinnad on mingil põhjusel kehvemad.

Enamasti kipuvad viimaste hulka jääma suurema üldpinna ja tükihinnaga korterid, sest nende ostjaskond on kitsam kui näiteks kahetoaliste oma. Tõsi, viimastel müügis olevatel korteritel võib olla ka erilisem planeering, mis esitab omanikule suuremaid väljakutseid viimistlemisel ja sisustamisel. Pealegi, inimeste nõudmised ja võimalused on erinevad ja seepärast leidub igale korterile ostja.

Viimastel korteritel on teinekord aknad põhja suunas, kust ei paista nii palju päikesevalgust. Aga kõik ei armastagi päikest ja sooja tuba nii palju, et lõunapoolses korteris elada. Korteri ostmisel on sageli määravaks ka asjaolu, mitmendal korrusel see asub. Kõrgemad korrused tunduvad atraktiivsemad ja nii jäävad müüki esimese korruse korterid, mis sobivad aga ideaalselt eakamatele koduotsijatele või väikeste lastega peredele, sest sealt on lihtne tänavale pääseda. Kui majas puudub lift, siis tihtipeale just viimase korruse korterid kipuvad viimaste hulka jääma.

Suurimaks plussiks uusarenduse viimastes korterites on see, et maja on selleks ajaks juba enamasti valmis, naabrid paigas ning korterit üle vaadates saab täieliku ülevaate tulevasest kodust. Sa ostad selle, mida näed ning ühtlasi hoiad nii aega kokku ootamise ja planeerimise pealt, sest võtmed saab kohe kätte ning kolida võid samal päeval sisse. Kuigi esmapilgul võib tunduda, et ehituse käigus oleks nii mõndagi muuta soovinud, siis elu on näidanud, et rohked erimuudatused projekti käigus ei pruugi suugi päriselus nii hästi toimida kui erialaspetsialistide poolt esialgu ettenähtud lahendused.
Tegelikult võib viimaste korterite seas olla just inimese ootustele vastav kodu.
Allikas: Arco Vara