Raud

Paljud valged marmorplaadid sisaldavad looduslikult esinevat rauda, mis hakkab vee või kodukeemiaga kokkupuutel oksüdeeruma. Niisiis, kui valgest marmorist plaadid on kohas, kus kokkupuude veega on pigem harv, püsib see kaua ilus. Veega pidevalt kokkupuutumisel muutuvad valged marmorplaadid aga kiirelt kollakaks ja mõnel juhul isegi pruuniks. Puhastamisel aitab rauaosakeste eemaldusvahend.

Hooldamatus

Kui marmorplaadid kuluvad, hakkab poleeritud kiht maha tulema. Pind muutub karedaks ja seetõttu on vastuvõtlik mustusele. Kui kasutada valesid puhastusvahendeid, jääb mustus kivimi pooridesse ja marmor muutub kollakaks.

Samuti on vale kasutada marmorplaatide – olgu need põrandal või seintel – puhastamiseks moppi, mida kasutatakse näiteks köögi ja tualettruumi puhastamiseks. Nimelt kasutatakse neis ruumides tugevaid puhastusvahendeid, mis jäävad mopile.

Lahendus on osta leeliseline – kindlasti mitte happeline – puhastusvahend ja kanda see marmorplaatidele ning hõõruda pehme harjasega laiali. Hiljem tuleb põrand veega põhjalikult ära loputada ja vajadusel mitu korda veel puhastada, et kogu mustus kätte saade. Hiljem peaks põranda laskma spetsialistidel üle poleerida.

Vale põrandavaha

Paljude marmorpõrandate poleerimisel kasutatakse valet või halva kvaliteediga põrandavaha. Täpsemalt ei ole akrüüli ja polüuretaani sisaldavad vahad marmorpõrandatele mõeldud.
Teine viga on vähene vahatamine. Ajapikku kulub vahakiht ära ja põrand muutub mustusele vastuvõtlikuks. Seetõttu tuleb marmorpõrandaid regulaarselt vahatada ja poleerida.

Probleemi parandamiseks tuleb põrandalt vaha eemaldada ja põrand uuesti vahatada. Kõige mõistlikum on osta selle firma vahaeemaldi, mille vaha kasutati. Nii saab vältida ainete omavahelist kokkusobimatust.

Niiske marmorpõranda poleerimine

Marmorpõranda poleerimine taastab põranda läike ja ilu ning kaitseb seda mustuse eest, ent kindlasti peab põrand enne poleerimist olema täiesti kuiv. Vastasel juhul muutub valge marmorpõrand kiiresti kollaseks.

Allikas: stoneandtilepros.com