Klokman Ehitus OÜ tegevjuht Kaido Klokman arvab, et see, kas sein on külm või niiske, ei mängi tapeetimisel põhilist rolli. See võib pikendada küll kuivamise aega, aga tapeeditavas toas peaks ideaalis olema siiski +20 kraadi sooja. Et tapeet uuesti lahti tuleb, võib olla mitmeid põhjuseid:

1. Liim on vale ehk liiga lahja ning tuleb kasutada tugevamat liimi.
2. Liimi säilivuskuupäev on läbi.
3. Sein võib olla rasvane. Tuleb pind eelnevalt puhastada.
4. Sein on värvitud email/õli värviga, seega on tegemist liimi mitte imava pinnaga. Siis tuleb seina karestada liivapaberiga.
5. Peale tapeetimist on tehtud aknad lahti, et tuulutada. Nii tekib järsk kuivamine ja tapeet tuleb seinast lahti.
6. Tapeetimisel pole kõiki õhumulle välja surutud.
7. Kõik tapeedid, välja arvatud fliis tapeet, tuleb enne liimiga kokku teha ja oodata 5-15 minutit, et liim saaks tapeeti imbuda. Kui kohe ilma ootamata tapeet seina paigaldada, siis võivad ääred lahti tulla ja/või kokku kuivada.

Kui on kahtlus, et välissein pole korrektselt ehitatud või soojustatud, siis kõige kindlam on ehitada sinna uus kipssein 66 metallkarkassile, muidugi paigaldad sisse soojustusvill ja 2x kips peale ülekattega. Seejärel teha tarvilikud viimistlustööd (pahteldamine) ning seejärel tapeetida. Siis on kindel 100%, et tapeet jääb seina nii, nagu vaja. Muidugi tapeetimise reegleid tuleb ikkagi järgida.

Liimidest ja liimimisest saad lähemalt lugeda siit.
Tapeetimise põhitõdedest saad lugeda siit.