Kui arvestada seda, et Eesti esimene koorelahutajaga meierei asutati 1878. aastal, siis on praegu müügis mitu väga vana ja ajaloolist meiereid, millele tasuks renoveerimishuvilistel pilk peale visata.

Võime meierei Valgamaal Tõlliste vallas

Tegu on 1967. aastal ehitatud meiereiga, mis asub Tõlliste vallas Korijärve külas. Maja on huvitava arhitektuuriga ja müügis on see 7900 euroga.


Kivimõisa meierei Ida-Virumaal Tudulinna vallas

Kivimõisa meierei asub Peipsi järve läheduses. See Tudulinna vallas Oonurme külas asuv hoone ootab elumajaks või ka majutuskohaks taastajaid 13 500 euro eest.


Meeksi meierei Tartumaal Meeksi vallas

Lämmijärve läheduses asuv 19. sajandi lõpus ehitatud Meeksi meierei on müügis 21 000 euroga. Suure krundi — üle 19 000 m2 — ja mitme abihoonega majas on hea tahtmise korral suviti võimalik eladagi.

Pala meierei Jõgevamaal Pala keskuses

1901. aastal kohaliku piimaühistu rahade eest ehitatud meierei on valikus olevatest kõige väiksema krundiga - veidi alla 3000 m2 -, maja on jagatud korteriteks, kus inimesed elavad. Hoonel on säilinud algsed puitaknad. Meierei on müügis 22 000 euroga.

Läti karjamõis-meierei Vigala vallas

Läti külas Vigala jõe kaldal on müügis renoveerimisjärgus meierei, endise Läti karjamõisa juustukoda, mida on kasutatud ka elamiseks. Kinnistu asub kaldakaitsevööndis ja Käntu-Kastja hoiualal ning meierei saab soetada 23 000 euroga.


Heimtali viinaköök ja meierei Viljandimaal

Selles majas tegutses kunagi viinaköök, meierei ja taasiseseisvnud Eesti ajal kuni sulgemiseni kohalik kauplus. Meierei ootab renoveerijaid 29 900 euro eest.


Tõrve meierei Puurmanni vallas Jõgevamaal

Massiivsete kiviseintega meierei võib ehitada mõisaks, kui päris mõisa osta ei jaksa - selliste sõnade saatel ootab see hoone omale uusi omanikke. Meiereis elatakse praegugi sees, maja võib soetada omale 30 000 euroga.


Porkuni mõisa meierei Tamsalu vallas Lääne-Virumaal
Porkuni mõisa ja paekivimuuseumi vahetus läheduses asuv maja ootab renoveerimist majutuskohaks või suvekoduks. Hooned koosnevad eri ajal ehitatud osadest. Vanim on maakividest ja paekividest, uuemad tellisest ja silikaadist. Meierei on müügis 60 000 euro eest.


LOE LISAKS: