Kui soovid, et jalgrada püsiks kaua aega korras, siis tee see suurte juurtega puudest eemale. Lisaks võiks jalgrada olla kerge kaldega ja selle ääres peaksid olema veerennid. Külmemal ajal jäätub jalgteele sadanud lumi ära ja kui see uuesti sulab, siis muudab see jalgtee ebaühtlaseks.

Tellistest jalgtee ehitamiseks pole vaja mörti. Jalgtee võiks olla 0,9—1,2 meetrit lai. See on piisav laius, et kaks inimest saaksid külg külje kõrval jalutada. Et kõik püsiks koos, kuni ehitad jalgrada, siis tee vaiadega ja plastist äärtega vorm ette.

Kõige keerulisem osa on kahtlemata aluspinnase ehitamine. See eeldab, et kaevad pindmise mullakihi üles, eemaldad taimede juured ja muu orgaanika ning paned sinna liiva ja kruusa. Ühte ja õiget viisi pole, aga soovitatakse kaevata 25—30 cm pinnast üles. Välja tuleks lõigata ka kõik puujuured, mis jäävad ette.

Seejärel kasuta tasandusrulli, et kogu aluspind saaks võimalikult sile. Järgmiseks kanna aluspinnasele maastikukangas, mis laseb veel mulda imbuda, kuid samas hoiab liiva ja kruusa eraldi. Kui maastikukangas on paigas, siis kanna sellele liiva ja kruusa segu. Kanna 8—10 cm kiht kruusa maastikukangale ja muuda see tasandusrulliga siledaks. Järgmiseks kanna umbes 3 cm kiht liiva ja muuda pind tasaseks 2x4 cm suuruse lauaga. Kui aluspinnase tegemine tundub keeruline, siis võib-olla on mõistlik palgata selleks tööks professionaal.

Kui hakkad kive laduma, siis proovi nad laduda tihedasti üksteise vastu. Kui oled saavutanud soovitud mustri, siis kasuta uuesti tasandusrulli, et kogu kividest laotud pind oleks võimalikult sile ja tasane. Viimaseks kalla jalgteele liiva ja kasuta harja, et kivide vahed täituksid liivaga. Seejärel tee jalgtee märjaks ja kanna sellele veel liiva, et kõik vahed oleksid tihedalt kaetud.

Allikas: home.howstuffworks.com

LOE LISAKS: