Millega kuppelmajade firma praegu tegeleb ja millised on plaanid tulevikuks? JLK Invest OÜ üks omanikke Karli Kirsch ütleb, et sel aastal ei ole rohkem plaanis maju valmis teha. Praeguseks toodanguks on näidismaja Nasval, Saaremaal. „Teeme küll ühe keldri, et saaks talve perioodil katsetada selle maja omadusi mättana. Paljud huvilised on küsinud ka pesemis- ja tualeti võimalust ning peame kogu energia rakendama praegu toote edasi arendamiseks. Iga ettevõtja sihib alati välisturgu. Õnneks on Skandinaavia meile lähedal. Praegu käivad läbirääkimised Soome ja Norra agentidega,“ räägib Karli Kirsch.

Kuppelmaja meisterdamisele ei kulu iseenesest palju aega. Kümne tööpäevaga saab maja valmis. Keerulisemad ettetellimused, kus on rohkem nokitsemist ja tarvis kasutada erinevaid seadmeid, võtavad aega umbes 15 tööpäeva.

Kuppelmajad koosnevad komposiitmaterjalist, lihtsamalt öeldes klaasplastist ja kahekomponentsest vaigust ja soojustusmaterjalist. Samu materjale kasutatakse ka väikelaevatööstuses. Vaid uste ja akende tarbeks kasutatakse puitu.
Maja on kulumiskindel, väikese tuuletakistusega ning ei vaja aastate möödudes ülevärvimist nagu puitmaja seda eeldaks. Materjal, millest maju ehitatakse, on kergesti puhastatav ja sinna peale saab kanda vaha, mis takistab mustuse külge võtmist. Piisab lapiga üle pühkimisest ja maja on puhas.
Kuppelmaja unikaalsus seisneb tema välimuses ning kasutatud materjalides. Maja on tehtud sellisel moel, et kui see kokku panna, siis on see kohe ka soojustatud. Kõik on nii valmis, kui vähegi olla saab ja külma selles majas kartma ei pea.
Kuppelmaja on väga hästi ventileeritav, ilmakindel, väga madalate hoolduskuludega. Kuppelmajal pole ju katust, mis võib ekstreemsetes ilmastiku oludes tavamajade puhul kahjustada saada.

Kuppelmaja sobib eramaja hoovi, näiteks suvemajaks, kuid miks mitte ka aastaringseks kasutamiseks. Lisaks on kuppelmajad ideaalsed näiteks kämpingusse, kasutada saaks neid ka keldri, kuuri, aiamajana või koguni saunana. Maja maksab umbes 8000 eurot, millele lisandub käibemaks.
„Tänapäeva trend on olla teistest erinev ja silmapaistvam. Kuppelmaja on juba oma kuju poolest täiesti erinev turul pakutavatest hoonetest,“ ütleb Karli Kirsch.

Esimese kuppelmaja põhjapindala on 15.9 m2 ning sinna mahub vähemalt kolm magamisaset, tulevikus on plaanis hakata samal tehnoloogial tootma ka veidi suuremaid kuppelmaju.

„Anname majale 2-aastase garantii, kui saame paigaldada maja kindlale pinnale - kas siis ehitusplokkidele või betoonvundamendile. Betoonvundament ei pea olema põranda täies ulatuses. Meil on olemas joonis, mille järgi tuleks aluspind valada. Kui kliendil on soov maja paigaldada murule, liivale või kruusale, siis ei saa kahjuks anda 2-aastast garantiid,“ seletab Karli Kirsch. Iseenesest komposiitmaterjal on väga vastupidav materjal.