Londonis asuvad Robin Hoodi aiad ja kunagi sinna ehitatud hoone plaanitakse lähiajal lammutada. Hoone arhitektideks on Alison ja Peter Smithson. Esimene majaplokk võetakse maha tõenäiliselt lähipäevil ning pisut hiljem tehakse seda ka teisega.
Robin Hoodi aiad asuvad Londoni idaosas Poplaris ning tegemist on ainsa Smithsonite disainitud hoonega, mis kunagi ka valmis ehitati. Paar disainis hoone 1960ndatel ning see valmis 1972. aastal.

Tegemist on nn uue brutalismi näitega. Stiili nimetatakse veel Prantsuse betooniks või ka tooreks betooniks. Robin Hoodi aedasid peavad mõned arhitektuurimälestiseks, teised aga tahavad maa pealt minema pühkida.
Hoone plaanitakse siiski lammutada, et teha ruumi uutele elumajadele, hoolimata sellest, et grupp inimesi on aastaid võidelnud, et see säilitataks arhitektuurimälestisena.
Kõrgelt hinnatud arhitektide hulka, kes võitlesid hoone säilimise eest, kuulusid ka Richard Rogers, keda mõnikord nimetatakse ka kaasaegseks Zaha Hadidiks, Toyo Ito, Robert Venturi ning Smithsonite poeg.

Rogers on nimetanud hoonet briti sõjajärgse arhitektuuri kõige olulisemaks sotsiaalseks elamuks, kuid hoone säilitamise toetuskampaania kukkus ikkagi läbi ning poliitikud on veendunud, et see tuleb maha lõhkuda.
Võtmeelemendiks selle omapärase hoone juures on „taevas asuvad tänavad“ ehk maapinnast kõrgemale tõstetud kõnniteed, mille eesmärgiks oli pakkuda elanikele suhtlemiskohti.

„Taevased tänavad“ kulgevad 213 korterit sisaldava hoone väliskülgedel ning külgnevad ka ühiskasutuses olnud aia ja laste mänguväljakutega, pakkudes ilusat vaadet ning kaitstes rajatist kahelt poolt mööduvatelt tänavatelt tuleva müra eest. Maja sisemise fassaadi rõdud avanevad aia poole.
Hoone idapoolne plokk lammutatakse kolmandana ning alles jääb vaid roheline muru. Tegemist on ühe sõjajärgse ehitisega paljudest, mis Londonis lammutamist ootavad.
2016. aastal teatas toonane peaminister David Cameron, et maatasa on vaja teha umbes 100 hoonet, mis soodustavad vaesust ja kriminaalsust.
Robin Hoodi aiad asuvad Londoni idaosas Poplaris.

Allikas: arhitektuuriajakiri Dezeen