ASSA ABLOY Baltic AS projektijuhid Tõnis Kaljund ja Kaspar Rohtmets astusid stuudiosse kaasas miniatuurne uks, koos selle ees oleva nutilukuga, mida saab avada kas mobiiltelefonist, NFC kiibi või kuuekohalise koodiga. Lihtne, kiire, mugav ja moodne. Lisaks on lukk ilus ja stiilne, turvaline ja vaikne.

„Ka lukud liiguvad aina enam mobiiltelefoni, nii huvitav kui see ka pole. Inimesed hindavad aina enam mugavust, aina vähem tahetakse kanda kaasas võtmeid. Jooksma minnes on ju ebamugav kanda võtmekimpu kaasas. Uste ees olevad lukud on täna võimalik avada mugavalt, kas vaid puutevaba kiibiga, peas oleva koodi või mobiiltelefoniäpiga,” räägib Kaljund.

Imeline näide ebamugavusest, mille on taganud lahenduste puudus, on meie kõikide taskus kolisev võtmekimp, kus korraga on kaasas nii kodu- kui töövõtmed, suvila ja paadikuurivõtmed ja nii edasi. Kõike seda pole vaja, seda asendab kas sarjastus, mis tähendab üks võti avab kõik sinu uksed või mobiil või kiip või veel lihtsam peas olev koodijupp.

1994. aastal liitusid üheks kontserniks suur Rootsi lukufirma Assa ja suur Soome lukufirma Abloy. Tänaseks on sellest „abielust” kasvanud maailma lukurevolutsiooni tagant tõukav ettevõte, mis lahendab ära kõik lukumured – nii nendel, kes on veel vanakooli võtmeusku kui nendel, kes soovivad uksi muul moel avada.

Küsimegi kahelt eksperdilt, milline lukk peaks olema majal? Millal peaks lukke oma uuele kodule planeerima hakkama? Ning kas saab ka nii, et on vaid üks võti, mis avab kõik meie kodu lukud?

Kõikide küsimuste, ettepanekute ja kommentaaridega palun pöörduda meie poole kirjalikult: ehitamemaja@ekspressmeedia.ee

Kuula ehitussaate “Ehitame Maja” üheksandat osa siit:

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid