Aga tuleme tagasi selle lühendi juurde. Värvid sisaldavad lenduvaid orgaanilisi ühendeid (LOÜ), mis on süsinikku sisaldavad ühendid ja aurustuvad vabanemisel õhku. Orgaaniliste ühendite kokkupuutel õhuga tekib aga meie tervist kahjustav osoon. LOÜ-de tõttu kannatavad pikaajalisel kokkupuutel hingamis- ja närvisüsteem ning eriti kahjulikud on need lastele, rasedatele ja allergikutele.

“Kui Euroopa Liidus on lubatud liitri kohta 30 grammi neid lenduvaid ühendeid, siis meie maale toodavates värvides on nende ühendite hulk vaid 1 gramm liitri kohta. Meie värvid on tänu sellele turvalisemad nii laste- kui magamistuppa,” räägib Saksa tootja Alpina värve maale toova DAW Baltica Eesti müügiesindaja Aljona Glivenko.

Lisaks sellele on Alpina värvid ülihea katvusega ning terve värvideseeria on loodud selleks, et iga inimene saaks oma maja välisfassaadi, lagede või seinte värvimisega ise hakkama. Piltlikult öeldes pole Alpina värvide kasutamisel vaja maalrit kutsuda, kuna igasuguse värvimisega saab igaüks ise hakkama.

“Kui aga rääkida sellest, mis toone valitakse täna kodudesse, siis olgugi, et tihti ollakse ka eksperimenteerivad, siis enamasti valitakse siiski heledad toonid. Siin on ka väga lihtne põhjus – heledad toonid muudavad kõik ruumid suuremaks,” selgitab Glivenko.

Värvide ja sobilike toonide valimisest, uutest trendidest värvimaailmas ja Alpina värvide tervisesõbralikkusest saabki pisut lähemalt kuulda juba “Ehitame Maja” saatest. Saatejuht on ajakirjanik Martin Hanson.

Kõikide küsimuste, ettepanekute ja kommentaaridega palun pöörduda meie poole kirjalikult: ehitamemaja@ekspressmeedia.ee

Kuula ehitussaate “Ehitame Maja” järjekordset osa siit:

1x
00:00


Jaga
Kommentaarid