Ilu on vaataja silmades: kui kellelegi meeldivad kenasti seina peale paigaldatud torud, siis ei saa ju selle vastu midagi olla. Niisuguse lahenduse puhul tuleb loomulikult esmajoones kõne alla traditsiooniline kolmikpaigaldus. Peidetud paigalduse korral on võimalusi rohkem: peale kolmiksüsteemi sobivad siis ka kollektor- ja ringsüsteem. Peidetud paigaldusel tohib ehituskonstruktsioonide sees kasutada ainult lahtivõetamatuid liitmikke.

Traditsiooniline kolmiksüsteem

Kolmiksüsteemi puhul tehakse iga tarbimispunkti juures magistraaltorusse kolmikuga väljavõte, mille kaudu vesi jõuab soovitud kohta. Kolmikpaigalduse puhul on torukulu kõige väiksem. Pisut keerukamaks muudab kolmikühendustega lahenduse see, et kasutada tuleb eri läbimõõduga torusid. Lähtekohas (näiteks veemõõtja juures) peab toru diameeter olema suurem. Sel juhul on vajalik normvooluhulk ka kõige kaugemas tarbimispunktis tagatud isegi siis, kui korraga kasutatakse vett mitmes kohas.

Lekkekindel kollektorsüsteem

Kollektorsüsteemis viiakse jaotuskollektorist iga tarbimispunkti juurde oma toru. Tavaliselt kasutatakse ainult ühe läbimõõduga torusid ja neid kulub rohkem kui kolmiksüsteemis. Samas on liitmike arv väiksem ja seega on ka võimalikke lekkekohti vähem. Kollektorsüsteem leevendab rõhu kõikumisi, mis võivad tekkida mis tahes hetkel, kui vett kasutatakse korraga süsteemi mitmes punktis.

Uudne ja hügieeniline ringsüsteem

Vähem on seni kasutatud ringsüsteemi. Selle lahenduse puhul on kõik tarbimispunktid omavahel jadaühenduses ja viimasest tarbijast läheb toru algpunkti tagasi. Niisuguse paigalduse suur eelis on see, et vee rõhk püsib igas punktis igal hetkel ühesugune: lahendus välistab rõhu ja temperatuuri kõikumise, kui vett kasutatakse korraga mitmes tarbimispunktis. Lisaks sellele paraneb mõnevõrra ka torude üldine veevahetus. Seetõttu seisab vesi torudes vähem, mis omakorda kahandab mikroorganismide paljunemisvõimalusi. Ringpaigaldus sobib eriti hästi kohta, kus on tegu suure hulga tarbimispunktidega, mis võivad korraga kasutuses olla (näiteks spordiklubi duširuumid).
Ringsüsteemi on seni põhjendamatult vähe rakendatud seepärast, et paigaldajatele on vähe tutvustatud neid liitmikke, mis võimaldaksid tarbimispunktide jadaühendust mugavalt teha. Kuid need vahendid on täiesti olemas.

Pressliitmikega kraanipõlvede sari

Näiteks pressliitmikega kraanipõlvede sari võimaldab olukorda hõlpsasti lahendada.
Sellesse sarja kuuluvate kraanipõlvede ja paigaldusplaatide kasutamine lubab ringsüsteemis kerge vaevaga moodustada täpseid ning tugevaid segistite ühendussõlmi.
Sellel sarjal on mitu eelist: pressliitmikega kraanipõlvi on lihtne ühendada ja paigaldusplaadiga seinale kinnitada;
• paigaldusplaat on piisavalt pikk: tänu sellele sobib ka kõverale ja konarustega seinale;
• paigaldusplaadi saab lõigata parajasse pikkusesse.
Et tarbevesi oleks puhas ja kvaliteetne, on veetorustiku ehitamisel vaja silmas pidada ka järgmisi aspekte. Külma vett tuleb kindlasti kaitsta soojenemise eest. Torude paigaldamisel on vaja jälgida, et soojaveetorud ei pääseks külmaveetorusid
soojendama. Selle vastu aitab soojusisolatsioon. Peidetud külmaveetorud on alati mõistlik paigaldada hülsstorusse, mis muu hulgas ei lase toru pinnale tekkival kondensveel sattuda konstruktsioonide sisse.
Hügieenilisuse aspektist lähtudes on lubamatu näiteks kastmiskraanile viiva tupikharu kujundamine. Kastmiskraani kasutatakse vaid mõne kuu jooksul aastas, ülejäänud aja vesi seisab torus ja hakkab roiskuma, rikkudes kogu süsteemi vee.
Kastmiskraan tuleks kindlasti ühendada läbijooksuga kraanipõlve abil, mille järel on veel mõni muu sagedasti kasutatav tarbimispunkt.

Soojal veel ei tohi lasta jahtuda

Sooja vett tuleb kaitsta jahtumise eest. Jahtunud leige vesi on suurepärane keskkond mitmesuguste mikroorganismide vohamiseks, mis inimese tervisele
ei pruugi väga sobida. Jahtumist aitab vältida sooja tarbevee ringlussüsteem. Soojaveetorustik tuuakse viimase tarbija järelt algpunkti (boiler) tagasi ja vesi hoitakse väikese ringluspumba abil pidevas liikumises. Nii tabatakse mitu kärbest ühe hoobiga.
Esiteks on soe vesi alati igas tarbimispunktis kraani avamisel kohe olemas. Teiseks jääb ära tarbetu veekulu, sest enne sooja vee kohale jõudmist ei pea vesi tükk aega asjatult jooksma. Et soe tarbevesi oleks puhas ja tervislik, ei tohi selle temperatuur ringlussüsteemi üheski punktis langeda rohkem kui 5°. Ringluspumba väljalülitamine halvendab elukeskkonda ja ei ole seega väga mõistlik. Niisiis tuleks tarbeveetorustiku kavandamisel ja ehitamisel igal juhul lähtuda põhimõttest “mõeldud – tehtud” ning mitte toimida vastupidi. Üksnes nii saame olla kindlad, et meile elutähtis kraanivesi on alati puhas ja ohutu.