Korista rõdu ja vii kola minema

Rõdule kipub ikka igasugust kola kogunema: pesukuivatusrest ja põrandapesuämber, vanad põrandavaibad, riided ja jalanõud, tühjad pudelid, kasutamata lillepotid jms. Alustuseks sordi rõdul olev kraam, vii kasutult seisvad asjad kas vastavatesse konteineritesse või hoopis uuskasutusse. Nüüd näed alles, kui palju ruumi su rõdul tegelikult on ning saad rõdu kujundamisega peale hakata.

Paigalda rõdule korralik põrand

Kui su rõdul ei ole veel korralikku põrandat või põrandakatet, siis alusta kindlasti sellest. Sa ju tahad rõdule ka palju jalaga astuda ja näiteks paljas betoon ei ole jala all just kõige mõnusam asi. Seevastu terrassilaudadest põrandaga jääd kindlasti väga rahule. Mõnele meeldib aga võib-olla hoopis kunstmuru. Ka osadest kokku pandav puidust saunarest või keraamilised plaadid annavad väga ilusa tulemuse. Rõdupõrandale sobib väga hästi ka kaltsuvaip.

Paiguta rõdule lillekaste ja -potte

Too oma toataimed suveks õue ja rõdu dekoreerimine ongi alanud. Toalilledele on see samal ajal ka väga kasulik. Istuta lisaks ka muid aialilli. Lilled rõdul loovad hubasust ja on ilusad silmale vaadata. Paiguta lillekastid oma maitse järgi kas rõdu piirde külge või põrandale. Hea on istutada taimi, mis peavad pikalt vastu nii tuules kui ka vihmas ning taluvad ka kõrvetavat päikest. Võta kasutusse need lillepotid, mis sul rõdul tühjalt seisavad, ja istuta sinna erinevaid ürte. Nii lööd kohe kaks kärbest ühe hoobiga: sul on maitsetaimed omast käest võtta ja rõdul on palju rohelust juures. Lisaks moodustavad maitsetaimed koos lilledega kena koosluse. Ürtide või lillede valikul mõtle ka sellele, et üks või paar hästi lõhnavat taime on rõdul nagu kirss tordil.

Too rõdule õuemööbel ja padjad

Kas sulle meeldivad kott-toolid? Väikesed puidust toolikesed? Või hoopis pingid? Istumisaluseks võib olla mis iganes ja kui näiteks vanad õunakastid istumise all liiga kõvad tunduvad, siis sellise mure saab lahendada ohtrate patjadega. Kirjude ja värviliste patjadega saad rõdule peaaegu sama hea meeleolu luua kui värviliste lilledega. Veel parem, kui sul on rõdul nii lilled kui ka padjad. Kui lilledel on aga väikse vihma üle ainult hea meel, siis vaata, et padjad märjaks ei saa.

Osta rõdule üks kapike

Kapikesse või suurema rõdu puhul sahtlitega kummutisse läheb kõik, mis on üheks mõnusaks istumiseks vaja: suupistetaldrikud, teetassid ja veiniklaasid. Ning muidugi sääsetõrjevahendid, küünlad ja muu vajalik. Rõdu puhul on tegemist väiksema ruumiga ja parem on, kui pudi-padi on silma alt ära.

Mõtle läbi valgustus

Nagu sa tead, mängib valgus igas ruumis suurt rolli ja nii on lood ka rõduga. Ehkki varsti on meil käes aeg, kui pimedaks peaaegu ei lähegi, tahad sa ju ka augustiõhtutel oma rõdumõnusid nautida. Kasuta näiteks seina- või laelaternat või hoopis küünlaid. Mõtle sel juhul kindlasti ka ohutusele!

Allikas: Kinnisvara24 blogi

LOE LISAKS: