Maja ehituskonstruktsioonide aeglane deformeerumine ja akna pikaajaline kasutamine võib põhjustada akna halva funktsioneerimise ning seetõttu on vaja suluseid reguleerida.
Alljärgnev kirjeldus peaks aitama väiksemaid reguleerimistöid ise teha.
Kui aknaraami lingipoolne külg põrkub alt vastu lengi, see tähendab et aknaraami lingipoolne külg on alla vajunud ning aknaraami tuleb tõsta.
Selleks tuleb võtta 4 mm sisekuuskant võti ning avada aken pöördasendisse ja reguleerida aknaraami käärhinge:
• pööre paremale = aknaraam tõuseb
• pööre vasakule = aknaraam langeb
Kui aknaraam põrkub kogu laiuse ulatuses vastu alumist lengi, see tähendab et aknaraam on alla vajunud ning aknaraami tuleb tõsta. Selleks tuleb võtta 4 mm sisekuuskant võti ning eemaldage kaitsekork alumiselt nurgahingelt ja reguleerige nurgahinges olevat kruvi
• pööre paremale = aknaraam tõuseb
• pööre vasakule = aknaraam langeb

Kasuta ja hoolda õigesti

Oluline on teada ka seda, et aken peab pärast montaaži olema 24 tundi suletud asendis.
Et aken kaua laitmatult töötaks, ei tohi aknaraamile riputada mingeid lisakoormusi, ei tohi asetada esemeid raami ja lengi vahele, tuuletõmbuse korral ei tohi jätta akent avatuks pöördasendisse.
Klaas võib taluda suuri temperatuurikõikumisi. Samas, kui klaasi ühest kohast soojendada või jahutada, võib klaasil tekkida nii suur sisepinge, et klaas mõraneb. Tegemist on termilise purunemisega. Et selline asi ei juhtuks, ei tohi aknale kleepida plakateid, kilesid. Samuti pole soovitav paigaldada aknaraamile ribakardinaid, sest need halvendavad akna soojavahetust.

Vähemalt üks kord aastas (sügisel) tuleb määrida aknatihendid tagamaks tihendite elastsuse säilimist ning vältimaks tihendite "suremist". Määrimiseks võib kasutada ainult selleks ettenähtud vahendeid (nt. silikoonõli, vaseliin).
Suluste määrimise ja puhastamisega saavad hakkama kõik. Määrima peab vaid liikuvaid osasid ja kinnitusvastuseid. Soovitame kasutada määrderasva või õli, mis ei sisalda happeid ega vaike (nt. õmblusmasinaõli). Keelatud on kasutada tavalist mootoriõli. Aknaid tuleb määrida üks kord aastas vastavalt kasutusjuhendile. See tagab akende pikaealisuse ja kerge käsitlemise.
Aknaid tuleb vajadusel reguleerida vähemalt üks kord aastas. Värviliste akende puhul võivad aknad vajada reguleerimist 2 korda aastas – sügisel ja kevadel.

Allikad: SeiCom, Aknavennad
Kuidas vahetada aknatihendeid, seda vaata siit.