Uue kettsaagide põlvkonna loomise eesmärgiks oli pakkuda kettsaage, millel on silmapaistev tootlikkus, vastupidavus ja töökindlus ning mis samal ajal järgivad Husqvarna põhimõtteid pakkudes suurepärast ergonoomikat üheskoos turvalisusega. Uue põlvkonna esimeseks „pääsukeseks“ on Husqvarna 572XP.

Kuus võtmetergurit

12% suurem lõikevõimekus
572XP sael mõõdeti 12% suurem lõikevõimekus võrreldes varasemate Husqvarna 70 cm3 seeria kettsaagidega, isegi kui kasutati pikki juhtplaate. See sai võimalikuks tänu uuele mootori ehitusele ja parendatud jahutusele, mis on suure võimekuse saavutamise eelduseks.

Kaalu ja võimsuse suhe
Hea kaalu ja võimsuse suhe tähendab paremat tootlikkust, sest mootor saab oma võimsust optimaalselt ära kasutada. 572XP mootor muudetud asetusega ja seetõttu on ka kaal paremini jaotatud. Väntvõll ja summuti koos muude kriitiliste komponentidega on projekteeritud parimat funktsionaalsust silmas pidades ning vastupidavuse ja töökindluse suurendamiseks on tugevdatud kogu konstruktsiooni.

20% parem jahutus
Jahedam mootor tähendab suuremat võimsust, jõudlust ning pikemat eluiga. 572XP on võrreldes eelmiste Husqvarna kettsaagide põlvkonnaga kuni 20% parema jahutusega. Paranenud jahutus on kombinatsioon uutest kasutatavatest komponentidest, digitaliseerimisest ja mootori seadistusest.

Digitaalne õhuvoolu analüüs võimaldab toote õhuvoolu optimeerida, parandades seeläbi tööriista jahutusavade ja sisemiste deflektorite paigutust. Täiustatud õhuvool tähendab muuhulgas ka vähem tolmu ja mustust mootoril, mis takistaksid olulisel määral jahutamist, kogunedes jahutusribidele.

Optimeeritud õhu puhastus
Masina on standardis varustatud rasketes tingimustes kasutamiseks mõeldud õhufiltriga, millel on suur filtreerimispindala, et võimaldada pikemat kasutusaega ja paremat filtreerimist. Suurem filtreerimisala - võrreldes eelmiste põlvkondadega - tähendab tööintervallide suurenemist, säilitades jõudluse, kuid vajab harvem puhastamist. Parandatud õhu puhastus ja hästi tihendatud süsteem peatavad silindrisse sisenevad abrasiivsed osakesed ning seetõttu on sae mootor tervem ning töötab kauem.

10 korda kiirem õhu/kütuse segu reguleerimine
2009. aastal tutvustas Husqvarna AutoTunei, mis võimaldab õhu ja kütuse segu automaatset seadistamist, erinevalt varasemast käsitsi karburaatori reguleerimisest. See tähendab, et masin on pidevalt muutuvates töötingimustes alati korralikult häälestatud, mis maksimeerib tööea, kuna kasutajad ei pea muretsema karburaatori reguleerimise pärast.

Uus X-CUT kett
Teine uues Husqvarna Rootsi ketitehases toodetud saekett on X-CUT C85 ning see on uuel 572XP sael standardvarustuses alates 2018. aastast. Uue keti tüüp on teravnurk ja ta on 3/8" sammuga professionaalseks kasutuseks. Seda on kerge ära tunda tänu kuldsele ketilukule, mis aitab ketti teritades alguse ja lõpu lihtsalt fikseerida. Nagu kõige esimene X-CUT-kett SP33G, on ka C85 eelpingutatud, väga vastupidav, parandab lõikamisefektiivsust ning ei vaja karbist välja võttes üle viilimist.