Kaubandus- ja meelelahutuskeskuse T1 Mall of Tallinn ehitus on edenenud jõudsas tempos ja ehitus on graafikus. Keskus avab oma uksed juba aasta pärast - oktoobris 2018.

Tänaseks on peatöövõtja AS Merko Ehitus saanud kätte ehituse maksimaalkõrguse. Pro Kapitali juht Allan Remmelkoor ja Merko Ehitus Eesti juhatuse liige Jaan Mäe võtsid sarikapärja maha keskuse katusel, kuhu kerkib tulevikus Euroopas ainulaadne vaateratas.

Kaubanduskeskusesse tuleb kokku ligi 12 000 m2 meelelahutusala, katusele Euroopas ainulaadne vaateratas, sisse jalgpalliväljakust märksa suurem laste teadus- ja mänguala, kümned juba armastatud ja uued kohvikud-restoranid ning Cinamoni kobarkino.

Kaasaegne kaubanduskeskus peab pakkuma külastajale emotsioone.
T1 Mall of Tallinna katusele tuleva vaateratta sarnaseid on maailmas vaid viis ja need asuvad Aasias. Norstati uuringu järgi toob vaateratas Tallinnasse ligikaudu 45 000 turisti aastas.
T1 on arhitektuuriliselt põnev ehitis, mis on pakkunud oma ligi 6 meetri kõrguste korruste ja vaateakendega, aatriumi kohal kõrguvate korvpalliväljaku suuruste klaaskuplite ning läbi kolme korruse kulgeva eskalaatoriga ehitajatele tõsist väljakutset. Eriliselt suurt töömahtu on aga nõudnud vaateratta paigaldamise ettevalmistus - selleks, et vaateratta konstruktsioon oleks võimalikult kindel, on kogu maja alates vundamendist tavapärasemast tugevamaks ehitatud.
Fakte kaubanduskeskuse kohta

* 55 000 m2 ostupinda ehk üle 200 kaupluse
* 15 000 m2 meelelahutusala, millest
* 6000 m2 lasteala
* 5000 m2 restorani- ja kohvikute ala
* 1500 parkimiskohta
* 120 m tipukõrgusega Euroopas ainulaadne vaateratas keskuse katusel
* 5-7 m laed
* 4 korrust
* Koguinvesteering 70 miljonit eurot

Kokku on objekti peale kulunud üle 53 000 kuupmeetri betooni, mida on kohale veetud 2000 betooniautoga. Hoones on erinevaid torustikke, sh ventilatsioon, küte, jahutus, vesi- ja kanalisatsioon, kokku ligi 150 kilomeetrit. Igapäevaselt on objektil 165 ehitajat.

Vaata ka ainulaadset video, kuidas suvel paigaldati hoonele hiiglaslikke kupleid. Video
Milline hakkab välja nägema vaateratas kaubanduskeskuse katusel, seda vaata järgnevast videost.

Vaata sarikapeo pildigaleriid.
Meenutus kaubanduskeskuse ehitamisest.