432 Park Avenue

Sellel aadressil asub hiljuti ehitatud, kuid kole ja vastuoluline pilvelõhkuja. Hoone on 426 meetrit pikk ja 96-korruseline. Tegemist on One World Trade Centeri kõrval suuruselt teise pilvelõhkujaga New Yorki linnas. Küll aga kritiseeritakse hoonet tuletikuga sarnanemise ja ümbritsevate hoonetega mittesobivuse tõttu.

Torre Glories

Kui Barcelona kõrghoonete linnaosa on üldjuhul tasakaalus ja erinevad ehitised sobivad omavahel kokku, siis Torre Glories, varasema nimetusega Torre Agbar, paistab teiste keskel silma negatiivse näitena. Huvitav, mida arvaks hoonest Gaudi või Dali?

Aldari hoone

Tegemist on Abu Dhabi ümmargusema hoonega, millel on nii fänne kui ka kritiseerijaid. Ehitis on saanud ka parima futuristliku hoone auhinna, mis anti Hispaanias toimunud Best Exchange nimelisel konverentsil.

Antilia

Hoone asub Mumbais ja see ehitati 2010. aastal. Tegemist on Buckinghami palee järel kalliduselt teise koduga maailmas, mille omanikuks on Mukesh Ambani, kellel on varandust kokku ligi 31 miljardi dollari eest.

Kosovo Rahvusraamatukogu

Horvaatia arhitekt Andrija Mutnjakovič projekteeris hoone, mis valmis 1944. aastal ja mis kujutab endast segu bütsantslikest ja islamilikest stiilidest.

Petrobrasi peakorter

Rio de Janeiro üks kuulsamaid ja koledamaid ehitisi on Petrobrasi kontorihoone, mis elas isegi 2004. aastal toimunud tulekahju üle.

Torre Velasca

Milanos on mitmeid silmapaistvaid ja kauneid hooneid nagu Duomo või La Scala. Küll aga leidub seal ka üks 26-korruseline õudus nimega Torre Velasca.

First World Hotel

Tegemist on maailma suurima hotelliga, milles on 7351 tuba. Võib-olla arvasid hoone projekteerijad, et selline värvikirevus on tujutõstev ja lõbus. Tõenäoliselt ei tunne sellest peale väikeste laste aga keegi rõõmu. Eelkõige eelistavad inimesed rahulikke ja soliidseid ehitisi.

Innatel Zaandam

Selle ehitise arhitekt oli ilmselgelt vaimustuses Zaani jõe ääres asuvatest rohelistest majakestest. Muidu on need majad armsad, aga jääb arusaamatuks, miks ta otsustas need kõik üksteise otsa laduda.

Ryugyong hotell

Põhja-Koreas asuv 150-korruselist hotelli on kirjeldatud kui õuduste hotelli ning nimetatud maailma kõige koledamaks ehitiseks. Aga kõigest hoolimata on see ikka veel avatud.

Allikas: telegraph.co.uk