Küttehooaja alguses uudistatakse rohkem erinevaid küttelahendusi. Tartu ehitusmessil saab tutvuda
XNORD OÜ soojasalvestitega Romotop “HEAT” (kolme klaasiga kaminasüdamikega). XNORD OÜ pottseppmeister Tiit Rüga ütleb, et Eesti inimestele on aasta-aastalt muutunud aina tähtsamaks kaminasüdamike töökindlus, asjalik lisavarustus (nagu MAMMOTH ja AKKUM soojasalvestid) ning mõistlik hinna ja kvaliteedi suhe.

„Inimesed soovivad täna, et kaminasüdamik oleks efektiivne (üle 75% kasuteguriga), ülestõstetava uksega ja et tuld oleks kütmisel koldest hästi näha. Veelgi efektiivsemalt saame neid kaminasüdamikke tööle panna nii, et põlemiseks vajalik põlemisõhk võetakse otse õuest. Turvalisemaks saame vajadusel neid kaminasüdamikke muuta ukse sellise seadistusega, kus uks vajub peale avamist sujuvalt ise kinni,“ seletab Tiit Rüga.

Kuna ehitatavad hooned muutuvad aina soojapidavamaks, siis ei saa ka enam paigaldada nende ruumidesse liiga suure võimsusega kaminasüdamikke. Kolme klaasiga uued Romotop HEAT kaminasüdamikud sobivad tänu oma mõõdukale võimsusele 3-12 kW väga hästi energiasäästliku kaasaegse kodu küttekoldeks.

Kaasaegsed "HEAT" kaminasüdamikud on väga kõrge, üle 80% kasuteguriga ja põletavad tänu “DOUBLE SPIN” suitsugaaside konvektsiooni süsteemile kütust puhtalt.
Ka annab elektri varustuskindlusest sõltumatu küttesüsteem tänapäeval inimestele nii olulise turvatunde, et elektrienergia puudumise või mõne enneolematu katastroofi tingimustes saab ikkagi kaminas halupuid põletades oma kodus piisavalt soojust kui valgust.
Kaminameistritele on oluline ka see, et kaminasüdamik oleks lihtsasti paigaldatav ja korstnaga ühendatav.