The Escape One XL-i pindala on umbes 37 ruutmeetrit, kuid hoolimata sellest mahub sinna valmistaja sõnul vabalt ööunele koguni kaheksa inimest. Tegemist on juba varem valminud pisut väiksema samalaadse loodusliku disainiga maja kaaslasega.

Karbikujuline hoone on kaetud puiduga. Mõlemat korrust ilmestavad suured aknad, korruste vahel paikneb ühendava elemendina trepp. Kuigi tegemist on pigem väikese majaga, kui puhkuseks mõeldud onniga, ei vaja see püsivat vundamenti.

Majakese, mille elamispinna suuruseks on 37 ruutmeetrit, köögiosas (3,4 ruutmeetrit) on lagi avatud. „Kuubikus“ on kaks magamistuba, mille laekõrguseks on 1,5 meetrit. Ukse kohale on neis paigutatud väike riiul.

Ühes küljes, seal kus asub privaatne magamistuba, paikneb täismõõdus trepp. Teise vannituppa pääseb redelit kasutades. Kapid ja riiulid on ehitatud trepi sisse — et ruumikasutus oleks maksimaalne. Vannituppa on mahutatud dušš, kraanikauss ja tualetipott. Maja kattev puit on põletatud, kasutades Jaapani tehnoloogiat (Shou Sugi Ban). Samasugune välisvooder on muide ka maailma kõige aktiivsema vulkaani jalamil asuval väikesel külalistemajal.

Suurte akende kaudu pääseb hoonesse palju päevavalgust, lisaks on olemas rõduuksed. Maja juurde kuuluvad ka sisseehitatud voodid, lameekraanteleviisor, kivist töötasapind köögis, USB-pesad ja välidušš.

Escape One XL-i on lihtne treileril transportida. Selle soojustus ja kliimaseadmed on piisavad, et elanikud saaks taluda nii näpistavat külma kui kõrvetavat kuumust. Mobiilne majake ei ole aga kõige odavam — selle eest küsitakse ligi 70 000 dollarit.

Vaata lähemalt videost.