Keerukad ja suured konstruktsioonid esitavad tõsise väljakutse ka kinnitusvahenditele. Tehnoloogia areng avardab pidevalt piire selles osas, kui massiivseid ja keerukaid konstruktsioone on võimalik puidust ehitada ning selge on ka see, et kinnitusvahendite tootjad peavad selle arenguga sammu pidama.
Tõenäoliselt ei asu keegi meist ehitama 14-korruselist puidust elamut, kuid selleks tarbeks välja töötatud kinnitusvahendeid saab väga edukalt kasutada ka oluliselt väiksemate ehitiste juures.

Alternatiiv klassikalisele ehitusnurgikule

ESSVE ET-T kruvi kasutatakse puittalade omavaheliseks varjatud ühendamiseks, on Puumarketis saadaval mõõtudes alates 6,5×90 kuni 8,2×245. Kõige pikemad ET-T kruvid on 330 mm pikad.
See kinnitusvahend on mõeldud alternatiiviks klassikalisele ehitusnurgikule ja nurgikukruvile. Eeliseks on visuaalselt puhas lõpptulemus ja seetõttu annab ET-T kruvi kasutus väga hea efekti eluruumide avatud laetalade puhul.

Kruvi on kaetud ilmastikukindla CorrSeal pinnakattega ja vastab keskkonnaklassile C4 mis lubab kinnitusvahendit kasutada kõikides välistingimustes, kus ei ole eraldi nõutud roostevaba kinnitusvahendi kasutamist.
Paigaldamisel tasub arvestada, et professionaalseks kasutuseks loodud kinnitusvahendit on mõistlik asuda paigaldama professionaalse akutööriistaga. See kehtib eelkõige suuremate mõõtude korral kus soodsamad trellid ja löökkruvikeerajad jäävad paremal juhul lihtsalt hätta ja halvemal juhul võib see esile kutsuda tööriista läbipõlemise.

Laia peaga puidukruvi WAF

WAF kruvi kasutatakse puitelementide omavaheliseks ühendamiseks ja on saadaval mõõtudes 6,0×40 kuni 8,0×320. Kõige pikemad WAF kruvid on 320 mm pikad. WAF kruvi eripära on erakordselt suur taluvus tõmbekoormuse suhtes mis omakorda tähendab seda, et vajadus üksikute kinnituspunktide järgi on oluliselt väiksem kui näiteks peitpeaga analoogi puhul.
Seega võib WAF-kruvi kasutamine anda lisaks ajalisele kokkuhoiule ka hinnaeelise võrrelduna klassikalise peit- või ümarpeaga puidukruviga. Kruvipea lamedast kujust tulenevalt on võimalik WAF kruviga ühendatud detailidele omakorda paigaldada teisi detaile ilma, et nendesse peaks freesima täiendavaid süvendeid. Kruvid on samuti kaetud ilmastikukindla CorrSeal pinnakattega.
Allikad: ESSVE, Puumarket