Kohalik arhitektuuribüroo BKK Architects disainis 44 korteriga tumehalli värvi tellistest laotud kortermaja, mille tõmbenumbriks on suured ümmargused illuminaatoraknad.

Maja asub Melbourne’i ärikvartalist ligi kümne kilomeetri kaugusel linna kirdeosas. Kortermaja nimi on Cirqua Apartments ja see oleks justkui kuubikutest tehtud. Tähelepanuväärseim detail on aga suured ümmargused aknad, mis on peaaegu kogu seina suurused ja lasevad tuppa loomuliku valguse.

Arhitektide sõnul on maja fassaad liigendatud niimoodi, et see mõjuks tasakaalustatult ja sobiks ümbritsevasse keskkonda. Samas on maja puhul lisatud mõned moodsamad detailid, mistõttu on maja just kui segu uuest ja vanast. Samuti aitavad rohked klaaspinnad majal ja seda ümbritseval aial ühte sulada, et oleks nii valgust kui ka rohelust.
Korterite sisekujundus on kasutajasõbralik ja eelkõige disainitud inimesele, kes tuleb sinna majja elama, mitte neile, kes ostavad majas korteri vaid investeerimiseks. Sisekujunduses on kasutatud peamiselt valget värvi, millele on lisatud marmorit imiteerivaid detaile. Ruumiplaneering on avar ja suured aknapinnad lasevad tuppa palju valgust.
Allikas: dezeen.com, cirquaivanhoe.com.au