Looduslikkus

Looduslik puit on kindlasti märksõna, mis maakodustiiliga kokku käib. Katmata puitpinnad loovad visuaalselt soojema mulje ning käe alla pehmema tunde kui külmad metall- ja kivipinnad. Nii jätab täispuidust tööpind koos suure sügava kraanikausiga juba mulje tõelisest maakodu köögist. Omapärase puudutuse annab juurde ka õue elementide sisse toomine. Näiteks savipottides potipõllunduse nurk lisab kööki hea hulga looduslähedust.

Lihtsad värvid

Kas mäletad, et vanaema köögis või toas oleks olnud palju kirkaid värve? Pigem mäletad ilmselt rahulikke toone, võibolla isegi veidi hägusa alatooniga, näiteks heledam roheline, sinine või kollane. Tänapäeval kasutatakse rohkem valget ja aktsendina mõnda pastelset tooni. Sel moel on tuba juba loomulikult valgem ning värvid ei muuda ruumi tunnetust ärevaks.

Vintage-elemendid

Vintage-elemendid võiksid olla teiseks oluliseks märksõnaks maakodustiili juures. Triibud, plekk-kaanega hoiupurgid, taaskasutatud puit ja uue ning huvitavama funktsiooni leidnud asjad annavad ruumile nostalgiahõngu. Näiteks saab hästi ära kasutada vana heinavankrit, mis pärast veidikest kohendamist sobib hästi suvekööki söögilauaks.

Lihtne või natuke erilisem

Tänapäeval võib maakodustiilis maja olla Lõuna-Ameerika rantšot meenutav häärber või lihtne mõne vanaema-stiilis esemega kujundatud hubane kodu. Pigem leidub rohkem neid variante, kus kasutatakse vintage-elemente tänapäevaste lahenduste kõrval ning põhjalikult läbi mõeldes ja õigeid valikuid tehes sobivad need omavahel ideaalselt. Näiteks tänapäevane köögitehnika täispuidust rustikaalses köögis.

Talu tunne

Kõik vanaema talu meenutavad detailid on maakodustiili majas õigel kohal. Kõige lihtsam on alustada korvidest, vask- ja plekkanumatest, ning redelitest. Need on märgatavad detailid, millega suudab seoseid leida igaüks. Eriti vahva, kui on võimalus kasutada originaalesemeid, sest need toovad kaasa omalaadse hõngu ja loo.

Lihtne ja kodune

Näiteks hubased voodikatted ja pehmed padjad, pere reliikviad, pehmed toonid valge kõrval ja vaibad puitpõrandal teevad maakodustiilis majast tõeliselt õdusa ja lihtsa paiga, kus saad end alati hästi tunda.

Allikas: zillow.com

LOE LISAKS: