Tallinn

Kõige odavam kahetoaline korter vajab remonti, on 49 ruutmeetrit suur ja maksab 250 eurot kuus. Korter asub Pelgurannas, ühes Puhangu tänava paneelmajas neljandal korrusel. Juulikuus näiteks tuli kahetoalise 30-ruutmeetise korteri eest samas seisus ja samas piirkonnas korteri eest välja käia vaid 180 eurot. Kõige kallimad kahetoalised üürikorterid asuvad loomulikult Tallinna vanalinnas ja nende hinnad küündivad kuni 1800 euroni kuus.

Jõhvi

Kõige soodsam kahetoaline korter Jõhvis maksab kõigest 90 eurot ja on sisse seatud hiljuti renoveeritud kaunisse stalinistlikusse korterelamusse. Kõige kallim ja luksuslikum kahetoaline korter on sisse seatud moodsasse, 2007. aastal ehitatud paneelmajja ja maksab 300 eurot. Majas on lift ja korter on sisustatud ka uue kodutehnikaga.

Haapsalu

Haapsalu kahetoaliste valik just hetkel kuigi suur ei ole. Saadaval on vaid viis korterit. Kõige odavama üürihind on 195 eurot kuus, kõige kallima hind 300 eurot kuus.

Rakvere

Rakvere kahetoaliste korterite hinnad jäävad vahemikku 240-475 eurot kuus, mis on võrreldes suvekuudega mõnevõrra kasvanud (juulis 200-400). Kõige odavama korteri saab 240 euro eest kuus, kõige kallim kahetoaline (475 eurot) sisaldab endas aga hoopis ülimalt tagasihoidlikku, puitlaastplaadiga viimistletud ja nelja voodiga tuba. Teise toana on ilmselt silmas peetud võimalust kasutada samas hoones asuvat ühiskööki. Küllaltki krõbeda hinna sisse kuulub kord nädalas pakutav koristusteenus.

Kuressaare

Kuressaares on üürile anda vaid üks kahetoaline korter ja sinnagi oodatakse elanikku vaid juunikuuni. Kamina ja rõduga luksuslik korter pakub imelisi vaateid merele ja linnusele. Kuu eest küsitakse 500 eurot. (Võrdluseks — juulikuus oli saadaval samuti vaid üks korter, aga hinnaga 395 eurot).

Tartu

Ülikoolilinnas Tartus leiab Vasara tänava nõukogude aegsest paneelmajast pisikese ja möbleerimata 23-ruutmeetrise korteri, millel hinnaks 195€/kuus. Kalleim korter asub kesklinnas ja selle eest küsitakse 800 eurot kuus. Võrdluseks — suvekuudel algasid korterite hinnad 200-st eurost kuus, kallim korter maksis 1000 eurot.

Valga

Valga linnas on üürile anda vaid kaks kahetoalist korterit. Mõlemad asuvad nõukogudeaegses kortermajas ja ei ole ilmselt sellest ajast ka remonti näinud. Hinnaks küsitakse ühe korteri eest 100 ja teise eest 120 eurot.

Võru

Ka Võru ei hiilga suurema valikuga. Üüriturul on saadaval vaid kaks korterit — 160 ja 250 eurot kuus. Võrdluseks: juulis pakuti üürimiseks samuti vaid kahte korterit, kuid siis olid kahetoaliste elamiste odavamaks ja kallimaks üürihinnaks 80 ja 150 eurot kuus.

Pärnu

Et Pärnu on eestlaste poolt armastatud suvepealinn, on loomulik, et saadavatest korteritest on ülekaalus külaliskorterid. Kui suvel jäävad nende ööpäevahinnad 20-100 euro vahele, siis talvekuudel on võimalik rannarajoonis elada mitmeid kordi soodsamalt. Keskmiselt tuleb suvekodude eest talvehooajal välja käia umbes 300-400 eurot kuus. Kalleim kahetoaline üürikodu, mida on võimalik üürida pikaks perioodiks, maksab 450 eurot. Soodsaim pind asub Mai rajoonis, kus on võimalik 110 euro eest üürida tuba ühiskorterist. Pakkumine kehtib vaid suveni. Ühise köögiga majaosa võib pikaks perioodiks üürida 150 euro eest kuus. Soodsaima omaette elamise pikemaks perioodiks leiab Kaevu tänava nõukogudeaegsest paneelmajast, kus renoveeritud korteri üürihinnaks on 190 eurot kuus.

Viljandi

Viljandi üüriturul levib hetkel korteripõud — kõige odavam korter asub armsas ahiküttega puitmajas ja maksab 220 eurot kuus. Kalleim (230 eurot) asub aga nõukogude perioodile omases paneelmajas ja on möbleerimata.

* Üürihindade võrdlus on tehtud kinnisvaraportaal City24.ee põhjal seisuga 21.12.2017.

LOE LISAKS: