Uutes kivivillaplaatides Paroc Sonus on massi ja tiheduse suhe viidud tasemele, mis võimaldab kuluefektiivselt soojustada ning kinni pidada väliskeskkonnast tulenevat müra.

“Mürareostuse hulk meie elukeskkonnas on 2000. aastate algusest suurenenud ligi 10dB, ent inimese kõrv tajub seda muutust kahekordselt. Arstid ja tervisespetsialistid on kindlaks teinud, et, et liigne müra häirib und, segab keskendumist, kahjustab südame- ja veresoonkonna tervist ning põhjustab vaimset väsimust ning seetõttu tuleks kodud ja ka näiteks töökeskkond võimalikult hästi väliste müraallikate suhtes isoleerida,” selgitas Paroci tegevjuht Kalev Kõnn.

“Selleks ongi insenerid välja töötanud spetsiaalse kivivillatoote, millel on lisaks suurepärastele soojustusomadustele ja tulekindlusele maksimaalselt head helisummutamise omadused,” lisas Kõnn.

Kivivilla neeldumistegur α on sagedustel üle 500 Hz 0.90–1.00, mis tähendab, et 90%-100% helist neeldub materjali sisse ning ei peegeldu tagasi. Uued kivivillast üldisolatsiooniplaadid on painduvad, kerged ja vastupidavad ning neid on lihtne käidelda ja lõigata.
Materjal ei vaju ega tõmbu terve kasutusaja jooksul kokku, samuti ei kaota see oma isoleerivaid omadusi, mistõttu püsivad seinad sama heade soojus- ja heliisolatsiooniomadustega kogu ehitise eluea jooksul.

“Uus toode sobib hästi nii puidust kui ka metallist karkassiga vaheseinte isolatsiooniks ning efektiivseks heliisolatsiooniks tuleks seda kasutada koos kipsist seinaplaatidega, mis hoiavad ära heli levimise madalamatel sagedustel kui 500 Hz,” ütles Kõnn. “Maksimaalse tulemuse saavutamiseks tuleks vaheseina konstruktsioonis hoolikalt tihendada ka kõik ühenduskohad, läbiviigud ja liitmikud.”

Lisaks toimib Sonus efektiivselt nii soojustusmaterjalina kui ka tuletõkkena. Kivivilla tuletundlikkuse euroklass on A1, mis tähendab, et kivivill on mittesüttiv ja ei põle.