1. Ole konkreetne. Esmamulje kuulutusest jätavad pildid. Nende põhjal otsustab potentsiaalne ostja, kas kuulutus üldse avada või mitte. Kui tunned, et sinu pildid müüdavast kinnisvarast ei ole kõige ilusamad, siis tasub abi küsida professionaalilt. Kui aga visuaalne pool on oma töö teinud, siis soovib kodu otsija saada võimalikult palju konkreetset ja täpset infot müüdava kinnisvara kohta.
Ära unusta korrektseid detaile ja fakte kinnisvara suuruse, korruse ja tubade arvu kohta. Lisaks pakub ostjale alati huvi kulude suurus, parkimisvõimalused, panipaik ja piirkond.

2. Maali unistuste pilt. Vajaliku info esitlemiseks on mitmeid võimalusi - lühike faktidest koosnev neutraalne nimekiri või mõnus, parimal juhul isegi veidi humoorikas väike jutuke, mis lisaks oluliste faktide esitamisele pakub ka natuke lugemisrõõmu. Kuidas seda teha? Kasuta veidi kujutlusvõimet. Mõtle läbi, miks sina kord selle kinnisvara endale soetada otsustasid - võib-olla peitub just siin midagi, mis võiks ka tulevasele omanikule selle kinnisvara atraktiivsemaks muuta. Kodu on paljude jaoks unistus, esitle seda just unistusena!

3. Ole positiivne. Keskendu eelkõige oma kinnisvara unikaalsetele ja parimatele külgedele ja tõsta neid võimalikult palju esile. Kuulutuses ei tasu liialt tähelepanu tõmmata puudustele ja probleemsetele kohtadele. Ära arva, et sa oled seejuures valelik, kui püüad olla positiivne - igaüks, kes siiralt kodu ostmist kaalub, vaatab sinu kinnisvara ise põhjalikult üle.

4. Õigekiri on A ja O.
Peale kirjutamist vaata oma kuulutus kriitilise pilguga üle - kas kõik sõnad on õigesti kirjutatud? Kas kõik komad on seal, kus vaja? Rohked kirjavead võivad rikkuda isegi kenade piltidega sisuka kuulutuse.

Lähemalt saad kuulutuse kirjutamise nippidest ja näidetest lugeda siit.
Allikas: Arco Vara