Tööriistad paiguta seintele

Kui tööriistad on garaažis igaüks ise kohas ja suvaliselt laiali, siis võtavad nad enda alla uskumatult palju ruumi, lisaks on neid raske üles leida, sest sageli ei ole meeles, kus miski asub. Kui esimese hooga tundub kõige lihtsam nad lihtsalt ühte kasti paigutada, siis on hilisema kiire leidmise ja ka tööriistade vastupidavuse huvides see, kui nad on liigiti sorditud ja neil on oma kindel koht. Kruvikeerajatel on oma kindel koht, mutrivõtmetel oma jne.

Säti seintele nii palju konksusid kui võimalik, üles saad riputada kõik erineva suuruse ja pikkusega tööriistad, labidad, rehad, isegi rullikeeratud voolikud. Väga hea on kasutada spetsiaalset perforeeritud metallist plaati, mille aukudesse konksusid kinnitada. Lase fantaasial lennata, sest perforeeritud metallplaadi aukudesse saab kinnitada erineva pikkusega hoidikuid, riiulikandjaid jms, mis võimaldavad ruumi säästlikult kasutada ning ära panna ka kõige jonnakama tööriista. Sellise ärapaigutamise tulemuseks on ka see, et kõigist garaažis olevatest riistadest on hea ülevaade. Nii saad ära paigutada isegi õnged ja sporditarbed.

Tekita jalgratastele ja spordivahenditele oma koht

Jalgrattad seina ääres üksteise kõrval on suured ruumiröövlid, pahatihti ei seisa nad üksteise najal püstigi. Rataste ärapaigutamiseks nii, et nad sulle ette ei jää ega ümber ei kuku, on mitu võimalust. Kinnita lakke spetsiaalsed konksud, mille külge saad rattad kas esiratastpidi kinnitada või mõlema rattaga korraga. Või kasuta vabu seinu, et rattad seinale panna.

Suuskade, suusakeppide, hokikeppide, kelkude jms jaoks ehita seina äärde spetsiaalne hoidmiskoht või kasuta nendegi ärapaigutamiseks konksude süsteem perforeeritud metallplaadi küljes.

Pisidetailid sordi karpidesse

Pisidetailid - mutrid, kruvid, seibid, naelad jms - saab ära sortida. Hangi omale kas üks suurem boksideks jagatud karp, kuhu need vidinad liigiti paigutada, või kasuta ära majapidamises ülejäävaid ühesuuruseid väiksemaid topse või karpe. Ühesuurused karbid võimaldavad ka ruumi kokku hoida, sest neid on kerge paigutada üksteise peale või kõrvale.

Ehita jalanõuderiiul

Igas peres on ports hooajavälised jalanõusid, spordijalatseid ja väikseks jäänud jalavarje, mida eest ära suurtesse kottidesse pannakse ja garaaži veetakse. Sellised kotid võtavad aga palju ruumi. Ehita jalanõude jaoks maast laeni ulatuv spetsiaalne jalanõudele mõeldud riiul ja pane need kõik riiulisse, ja sa näed, kui palju ruumi sa sedasi kokku hoiad.

Kastidele oma riiulid või kapid

Siin tasub ettenägelik olla, sest nutika lahenduse korral võib ruumisääst olla väga suur. Kõigepealt võiks kaste-karpe hankida võimalikult ühesuuruseid, mida oleks garaažis lihtne üksteise peale tõsta. Ja teiseks, riiulid või kapid, milles sa neid hoiad, võiksid olla selliste jaoks sobiva sügavusega. Kappide otsa ja riiulitesse saab ära paigutada ka hooajavälised rehvid.

Töötasapinnana kasuta kokkuklapitavat lauda

Kui just peres ei ole mõnd meistrimeest, siis puudub enamikul juhtudel vajadus spetsiaalse töölaua järele garaažis, samas on seda aeg-ajalt ikka vaja mõne töö tegemiseks. Garaaži sobib selleks tarbeks väga hästi kokkuklapitav laud, mille teed lahti ainult siis, kui vaja. Selle saab kinnitada kas seinale või on ta täiesti eraldiseisev ese, mille saab pärast kasutamist seina äärde lihtsalt tagasi panna.

Eestlane armastab asju alles hoida ja igaks juhuks ei viska ta midagi minema. Küll aga tasuks vähemalt paar korda aastas oma garaaži kuhjuvates asjades väike revisjon teha, sest paljusid asju on võimalik viia uuskasutusse või jäätmejaama. Sellinegi tegevus tekitab garaaži ruumi juurde.

Kui oled ette võtnud garaažis süsteemi ja korra loomise, siis tulemuseks on suur rahulolu korras ja ruumikast garaažist, mida on silmale ilus vaadata ja kuhu võib autoga turvaliselt sisse sõita, kartmata et autoukse liiga kõva kinnilöömise peale mõni ratas teise najalt maha kukub või mõni rehavars sulle kopsaka paneb.