„Instruteci mess on Eesti suurim masinatööstusmess, kus kohtuvad kogemuste ja taeadmiste vahetamiseks valdkonna tipptegijad. Samuti tegeleme sellega, et masinatööstus pakuks huvi ka noortele. Ettevõtete ja noorte talentide kontaktmessil tutvustab võimalusi karjääriks masinatööstuses paarikümend ettevõtet,“ ütles Instruteci projektijuht Epp Sultsmann.

Kolmapäval, 15. novembril on Instruteci messi fookuses noored. Kontaktmessil „Talent 4.0“ on noortega kohtumiseks kohal Eesti parimad tehnoloogiaettevõtted: CUTform, Hanza Mechanics, Saku Metall Allanke tehas, BLRT, ABB, Zircon, AQ Lasertool, Favor, VMT Tehased, Deck Engineering ja paljud teised. Kohal on tippjuhid, kes tutvustavad oma ettevõtteid ja valdkondi.

Avatud on ka töötoad, kus noori ootavad CAD seminar, virtuaalreaalsus, keevitussimulaator, jootmise töötuba, 3D pliiatsid, virtuaalne fotosein.

15.-17. novembril toimuva tööstusmessi Instrutec 2017 viimane päev ehk 17. november on tippjuhtide päev, mil toimub seminar, kus võetakse luubi alla tööstuse digitaliseerimine.

Lavale astuvad mitmed oma ala asjatundjad ja tippjuhid, kes arutlevad, miks ja kuidas peaks tööstust digitaliseerima. Teiste seas esineb ettekandega „Tööstuse digitaliseerimise vajalikkusest majanduse jätkusuutlikkuse võtmes ja riigipoolsed meetmed“ ka ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo (MKM).

Sellest, miks Eesti tööstus peab keskenduma digitaliseerimise arendamisele, kõneleb Ericsson Eesti juhatuse liige ja ITLi juhatuse liige Seth Lackman. Lisaks astuvad lavale praktik ning TTÜ ja TKTK õppejõud Ingrid Joost, Hannoveri messi korraldaja Emanuel Marra, SEB Grupi innovatsioonijuht Mart Maasik, IMECCi esindajad Jüri Riives ja Tõnu Lelumees, Hyrlese operatiivjuht Reio Rahumägi ja Tieto Estonia äriarendusjuht Heiti Mering, Protex Balti tegevjuht Helena Almquist ning Telia IoT valdkonna juht Toomas Kärner.