Poole galeriialast võtavad enda alla Narva ja Jõhvi uute linnakeskuste arhitektuurivõistlustööd. Konkursid viidi läbi EV100 programmi „Hea avalik ruum“ raames. Tegemist on projekti kahe viimase võistlustööga, mille materjale ei ole veel avalikult presenteeritud. Jõhvi arhitektuurivõistlusele esitati kokku viis tööd ja Narva võistlusele samuti viis tööd, mille ideekavandid ja tutvustavad materjalid on vaatamiseks väljas Eesti Arhitektuurimuuseumi galeriil.

Narva arhitektuurivõistlus hõlmas eelkõige kesklinnas asuva Stockholmi platsi ja Raekoja platsi piirkonda ning lahendust pakuti ka Raekoja pargi arendamiseks, mille ehitus jääb kaugemale tulevikku.

Narva kesklinnas asuva Stockholmi platsi kavand.

Jõhvi puhul hõlmas võistlusala olulist osa linnast – Hariduse tänava, Kaare tänava ja Puru tee vahelist maa-ala ehk idapooset osa nn Jõhvi mikrorajoonist. Eesmärgiks oli leida võistlusalale terviklik kontseptsioon ja ruumiline lahendus, mis seoks seal asuvad erinevaid haridus- ja spordilinnaku osad ühtseks ideeliseks tervikuks.
Jõhvi haridusmaastik.
Mõlemad linnakeskused on kavas taasaktiveerida ning uute kavandite järgi ümber ehitada riigi 100. sünnipäevaks perioodil 2018 - 2020.

Teise poole galeriialast võtavad enda alla kolm eraldiseisvat 2017. aastal lõppenud võistlust: Türi spordihoone ja Türi põhikooli õppehoone arhitektuurivõistlus, Saue uue vallakeskuse arhitektuurivõistlus ning äsja lõppenud Valga Vabaduse tn 13 koolihoone ja E. Enno tn 15 asuva spordihoone arhitektuurivõistlus.

Türi Vallavalitsus soovib ideekavanditele tuginedes rajada hästi koostoimivad spordihoone ja põhikooli õppehoone ning nende välialad. Esimesena plaanitakse ehitada spordihoone koos kehalise kasvatuse tundideks vajalike välialadega, kuna praegune linnavõimla on amortiseerunud. Tulevikus rajatav uus koolimaja ja spordihoone on omavahel ühendatud, kuid säilib võimalus kasutada hooneid ka eraldi. Uues koolihoones hakkab valla hinnangul õppima ca 550 õpilast. Spordihoone valmib F.J. Wiedemanni tn 3 kinnistule 2018. aasta lõpus, uus koolihoone eeldatavasti 2020. aastal.
Türi spordihoone ja põhikooli õppehoone.

Uus Saue vallamaja hakkab peale Kernu valla, Nissi valla, Saue linna ja Saue valla ühinemist oktoobris 2017 valla inimesi teenindama ja vallaelu korraldama ühisest ametiasutusest – Saue ühisvallamajast, mille uue hoone kavandamiseks korraldas Saue linnavalitsus koostöös Eesti Arhitektide Liiduga avatud arhitektuurivõistluse. Uue vallamaja valmimist Kütise tn 8 loodetakse 2018. aasta lõpul või 2019. aasta esimesel poolel.

Valga linnavalitsuse soov on rajada Vabaduse tn 13 kinnistule spordihoone (olemasoleva staadionihoone juurdeehitisena) ja põhikooli õppehoone (laiendades olemasolevat koolihoonet) koos neid toetavate välialadega. Vabaduse tn 13 koolihoone laiendamist rahastatakse SA Innove poolt hallatud meetmest „Põhikoolivõrgu korrastamine perioodil 2014–2020“. Võistluse tulemused selgusid eelmisel reedel, 4. augustil.
Valga spordihoone ja põhikooli õppehoone.