Ruloo või kardin

Esimene valik tuleb teha kardinate ja ruloo vahel. Kui valid kardinad, võiksid need olla piisavalt pikad, et saaksid need riputada aknast pisut kõrgemale. See jätab ruumist kõrgema mulje. Kui soovid, et kardinad ulatuksid põrandani, vali sellised, mis on vajalikust pikkusest 2,5—7,5 cm pikemad.

Kardinate laiuse puhul mõtle, kas soovid kardinad, mis varjaks akna täielikult ära, kui tõmbad need ette. Kui nii, siis võiks olla mõlema kardina laiuseks aknalaius. Nii tõmbad akende ette justkui kahekordsed kardinad ja valgust paistab tuppa palju vähem. Kui kardinad on toas ilueesmärgil, võiks nende laius olla ¾ aknalaiusest, sest nii saad parima tulemuse.

Kui otsustad ruloode kasuks, siis on mõõtmine lihtsam. Otsusta, kas soovid, et ruloo jääks aknaraami sisse või välja ja vastavalt sellele vali ruloo laius. Pikkus vali selle järgi, et ruloo kataks ära kogu akna.

Materjal

Järgmine samm on materjalivalik. Kuna materjale on nii palju, võib see valik näida raskena. Kui valid kardinad, mis on seinaga samas või sarnases toonis, tundub ruum suurem ja erksam. Kui valid kardinad, mis on tumedamas toonis või silmapaistva mustriga, lisab see ruumile omanäolisust ja isikupära. Kui valid valged kardinad, jätab see ruumist rahuliku mulje, kus on mõnus lõõgastuda.

Kui oled otsustanud ruloo kasuks, siis on vaja valida tekstiili, puidu ja vinüüli vahel. Puit tekitab sooja ja koduse tunde. Vinüül on praktiline ja lihtsasti puhastatav. Tekstiilist kardinaga saad interjööri muuta aga isikupäraseks. Viimasega võid teha ka julgemaid katsetusi, sest ruloo on väiksem kui kardin ja pole seetõttu nii pealetükkiv.

Kihid

Kui oled endale sobiva otsuse langetanud, võid mõelda ka erinevatele kihtidele. Näiteks võid omavahel kokku sobitada nii ruloo kui ka kardinad, mis täiendavad teineteist toonide poolest. Samuti võid omavahel kokku panna erinevaid kardinaid. Näiteks päevakardin, mis on hele, paistab läbi ja muudab ruumi õhuliseks, ning selle peale tumedad kardinad, mida saad kasutada õhtuti. Erinevate värvide kombineerimine muudab ruumi omapäraseks ja vaheldusrikkaks.

Allikas: home.howstuffworks.com

LOE LISAKS: