Huvitava arhitektuuri ja keeruliste betoonlahendustega Viimsis asuv eramu püüab pilku mitmes mõttes. Ebatüüpiline ühes tükis valatud betoonist katus, erilised betoondetailid ja betoonist siseviimistlus on vaid mõned neist, mis silma torkavad. Majas juures on oma harmoonia leidnud puidu, klaasi ja betooni kooskasutus nii, et betoon teeb end maitsekalt nähtavaks.

Maja ja selle juurde kuuluvat saunamaja katab üks varikatus, mis on valatud ühes tükis. Mõlema maja vahelaed on samuti betoonist, lisaks on betooni valatud ka varikatuse valgustid. Siseviimistluses on betoonile jäetud palju seinapinda, et selle võluva ehitusmaterjali ilu paremini eksponeerida. Elamu välisküljel on kasutatud heledat betooni, mis ilmastiku meelevallas ilusa välimuse säilitab, ent kasutust on leidnud ka hall ja isegi must betoon.

Mait Rõõmusaar, Viimsis asuva elamu omanik ja peremees on laialdaste kogemustega betoonehituse spetsialist ja Nordecon Betooni juht.

Hoone arhitekt on Tamizo Architects, Mateusz Kuo Stolarski (Poola), konstruktor oli Nordecon Betoon OÜ, Andrei Kervališvili eestvedamisel, ehitajaks Nordecon Betoon OÜ ja betooni, betoontoodete ja raketise tarnija HC Betoon AS; Peri AS

Aasta betoonehitis 2017 võitja tiim - paremalt teine Mait Rõõmusaar

Aasta Betoonehitis konkursi žüriisse kuuluvad Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Betooniühingu, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu, Eesti Ehitusinseneride Liidu, Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liidu, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu ning Eesti ja Soome ehitusajakirjanduse esindajad. Aasta Betoonehitist valiti seekord juba 18. korda.

Žürii jagas peaauhinnale lisaks ka eriauhindu

Eriauhind maastiku väljapaistva arhitektuurse lahenduse eest läks Joonas Sarapuule (Innopolis Insenerid OÜ) Tallinna Loomaaia Polaariumi jääkarude ekspositsiooni eest.

Eriauhind arhitektuuri eest – Lutheri Ärimaja masinasaal – Hanno Grossschmidt (HG Arhitektuur OÜ).

Eriauhind ideelahenduse eest – Hans Hubert Sams – Rocca al Mare kooli väliklass Ateena.

Delfi Ehitusruudus.ee (Ekspress Meedia) eriauhinna lugejaküsitluse võitjale sai Rocca al Mare kooli väliklass Ateena.

Ehitusuudised.ee (Äripäev) eriauhinna lugejaküsitluse võitjale sai Tallinna Loomaaia Polaariumi jääkarude ekspositsioon ja selle ehitaja Astlanda Ehitus OÜ.

Eesti Ehitusinseneride Liidu eriauhinna sai Martin Meisalu (Järelpinge Inseneribüroo OÜ) Tallinna lennujaama trammiliini taristu projekteerija.

LOE LISAKS:

Jaga
Kommentaarid