1. Õhuta muru

Muru vajab aeg-ajalt õhutamist, et niiskus ja toitained pääseksid murutaime juurteni. Kasuta selleks spetsiaalset aeraatorit, mida saab rentida, või tavalist harki, millega vajuta ärakuivanud kohtadesse ühtlase vahega augud.

2. Väeta muru

Seda on mõistlik teha kevadel, kui mullatemperatuur on tõusnud üle 10 kraadi. Väeta uuesti kuu aja möödudes ja terve kasvuperioodi vältel iga 6-8 nädala tagant. Väetisega ei tohi muru üle koormata, seda tuleb teha pigem napilt kui palju, vastasel juhul kõrvetad muru lihtsalt ära ja kasu ei mingit.

3. Terita muruniiduki terad teravaks

Kui terad on nürid, siis need kisuvad murutaime ning vajalik niiskus kaob murust sedasi väga kiiresti. Võta terad niiduki küljest ära ja terita kas ise või lase seda teha kellelgi, kel vastavad riistad olemas.

4. Niida maha ainult 1/3 muru pikkusest

Kuigi madalalt pügatud muru võib tunduda ilusam, siis ei tee madal niitmine murule pikas perspektiivis head. Pikem muru annab murutaimedele rohkem varju, mis hoiab pinnases tarvilikku niiskust, laseb juurtel minna sügavamale ning võimaldab murul sedasi paremini kasvada.

5. Ära korista niidet

Niitmisel tekkinud niide tuleb jätta murule, mitte kokku rehitseda. Niide väetab muru, annab sellele vajalikke toitaineid ja vähendab muru niiskusvajadust. On ka teine hea nipp, kui sulle ei meeldi murule jäetud niide. Korista see kokku ja pane see hõredakoelisse kotti, kott pane nädalaks ajaks vette. Nädala pärast kasta selle toitaineterikka veega muru.

6. Koduloomade asjal käimise kohad kasta üle

Koerte piss on happerikas ja kui majapidamises on koer, kes armastab käia muru peal pissimas, siis kasta need kohad iga kord üle, et vähendada happelisust.

7. Kasta muru

Kui on põuasem periood, siis vajab muru ikkagi kastmist. Nutikas oleks kasta korraga vähem, aga tihedamini, et murutaime juured kasvaksid sügavamale.

8. Korja umbrohtu

Murutaimede kõrvale hakkavad kiiresti kasvama ka igasugu muud taimed. Umbrohul on omadus maad juurde võtta ja eriti soojal niiskemal ajal, mis aga jätab murutaimedele vähe võimalusi kasvamiseks. Korja seda regulaarselt.

LOE KA: