1. Mõtle läbi köögi lahendus
Selleks on muidugi väga hästi läbi mõeldud panipaikade, kappide ja sahtlite süsteem, sest ega see, et sul on väike köök, ei tähenda seda, et sa süüa ei teeks, eks ole? Võib-olla pakud sa vahel külalistele viiekäigulist õhtusööki ja selleks on vaja päris palju köögitarvikuid, millel peab olema oma koht.

2. Hoia köögis ainult vajalikke asju
Kui suudad köögi üleliigsest kolast vaba hoida, siis on see juba pool võitu. Väikses köögis ei ole palju ruumi nipsasjadele. Mõnikord küll õnnestub siia-sinna ühtteist sokutada, aga pigem ikka vähem kui rohkem.

3. Kasuta ära ka seinad
Kui sul on piisavalt ruumi asjade jaoks ja ülihea kapilahendus, siis sa võid seina tühjaks jätta. Aga väikses köögis on iga ruutsentimeeter arvel ja sellepärast oleks hea mõte seinad kogu ulatuses ära kasutada.

4. Köögitarvikud saab ka seinale panna
Seinale saad kinnitada näiteks noahoidja ning maitseainetopsid, et tööpind oleks vaba. Samuti võid seinale kinnitada potid-pannid, kui see sisekujundusele kasuks tuleb.

5. Kasuta ära lagi
Riputa lakke näiteks potid ja kastrulid nagu ühes vanas taluköögis. Kutsu konksude jm paigutamisel vajadusel asjatundja appi.

6. Läbipaistvad toolid muudavad ruumi õhulisemaks
Kui su väikses köögis on ka söögilaud, siis saad seda kõige paremini õhuliseks muuta läbipaistvate plastmasstoolidega (need peaksid siiski üldise interjööriga kokku sobima).

7. Toolide asemel saab kasutada ka panipaigaga pinki
Kui sulle plastmasstoolid ei meeldi, siis võid kasutada pinki. Pink võtab vähem ruumi kui toolid ja kujutab endast ka suurepärast hoiupaika köögitarvikutele, mida harvem vaja läheb, nagu näiteks mahlaauruti, köögikombain vms.

8. Kasuta väljatõmmatavaid tööpindu
Väikses köögis on hea lahendus väljatõmmatavad tööpinnad, näiteks lõikelaud võib olla väljatõmmatav. Ja kui selle sees on veel auk, kust saab porgandivarred ja sibulakoored otse prügikasti lükata, on see veel ka muud moodi funktsionaalne.

9. Sahtlijagajad on hea nipp
Kulbist, konserviavajast ja kahest kahvlist köögis paraku ei piisa. Söögi- ja tööriistu on päris palju ning selleks, et nende üle kontroll säiliks, on sul vaja sahtlijagajaid.

10. Vertikaalselt väljatõmmatavad sahtlid võtavad vähe ruumi
Kui tellid uut köögimööblit, siis need on asjad, mis sulle marjaks ära kuluvad. Need mahutavad palju asju, aga võtavad väga vähe ruumi.

11. Muuda köök valgusküllaseks
Lisaks laevalgustike paiguta kööki kindlasti ka kohtvalgusteid, näiteks tööpinna kohale ja mujale. Nii saavad ka muidu varju jäävad kööginurgad valgust ja ruum tundub suurem. Hoolitse ka selle eest, et köögis oleks võimalik tekitada hubast valgust, mille paistel elukaaslase või sõbraga juttu puhuda.

12. Mõtle klapiga laua peale
Tihti kasutab väikest kööki vaid üks-kaks inimest. Kui aga kolmas ja neljas külla tulevad, saab klapi abil laua suuremaks teha, et sinna paar kohvitassi ja veiniklaasi juurde mahuks.

13. Kõrgläikega mööbel muudab köögi suuremaks
Kõrgläikega köögimööbel täidab tänuväärse valguse peegeldaja rolli ja ruum tundub jällegi pisut suurem.

14. U-kujuline köök on lahendus
Kui sul on päris pisike köök ja sa sinna niikuinii sööma ei mahu, siis on hea mõte lahendada see U-kujuliselt ehk kõik kolm seina, mis jäävad ukse vastu, on kappide või riiulitega kaetud. Välja arvatud aken.

15. Värvi kõik valgeks
Värvi kõik valgeks ja ruum saab värske ning avar.

Allikas: kinnisvara24.ee

LOE LISAKS: