Kõigepealt paneksin kirja meie kardinate saamise protsessi. Olin juba varem kuulnud, et kardinate valik ei ole lihtsamate killast ja täpselt nii oligi. Veel ajas tagasi minnes, siis kõige alguses arvasime üldse, et raha kokku hoides võiksime panna SOS ruumidesse aknakatted ning ülejäänud aknad jätta ilma. Asi algas siis sellega, et juba jaanuari keskel kirjutasin üsna suurele aknakatteid tootvale firmale ja käisin ka kohapeal nii mõnedki korrad. Esimesel korral sai läbi räägitud, mis tüüpi on aknad, mida üldse soovime ja hinnaklassist. Selgus, et seda, mida meie soovime, ei saa meie akendele teha või kui, siis ainult meie enda vastutusel. Jutt on siis kassettruloost. Lõpuks sain hinnapakkumise, mis küündis pea 3000 euroni. Olgu ka mainitud, et meie soovid polnud üldse suurejoonelised. Hinnaklass käis meil suurelt üle jõu ning tuli edasi otsida.

Õnneks avastasin juhuslikult sellise firma nagu Aknakate OÜ. Kohale minnes ei lootnud ma väga midagi, sest eelnev kogemus oli üsna ehmatav. Siinkohal pidin oma sõnad tagasi võtma. Kõik meie soovid kuulati ära, pandi kirja ning samal päeval saime juba esimese hinnapakkumise, mis oli võrreldes eelnevaga pea poole odavam. Enim meeldiski see, et nad teevad igasuguseid töid, paigaldavad ka puit-alumiiniumakendele kassettruloosid ning pakuvad 5 aastast garantiid. Enne kardinate panekut käisid nad maja peal kahel korral — mõõtmas ja näidiseid näitamas.

Nii valisimegi kataloogist välja toonid, mida oma akendel näha sooviksime. Kahele ruumile jäid aknakatted tellimata, sest neid tube me esialgu ei kasuta ning kuna need jäävad maja taha, siis otsest tarvidust ei leidnud. Magamistubadele tellisime pimedavad kassett-rulood, elutuppa tüllkardina siinidel ning ülejäänud ruumides on poolpimendav kassett-ruloo. Köögi ühele aknale tuleb voldikkardin ning tehnilisse ruumi ja panipaika tavaline ruloo. Kassettruloo sai valitud enamikesse tubadesse, sest välimuselt meeldivad need mulle enim ja erinevalt tavalistest ruloodest on need akende küljes kinni. Valiku tegemisel oli minu jaoks eriti oluline, et akent lahti tehes ei hakkaks rulood tuuletõmbuse käes sahisema.

Viimase hetke üllatav valik elutoas

Elutuppa tegime üsna viimasel hetkel enda jaoks üllatava valiku. Otsustasime pruuni tüllkardina kasuks, sest see tundus tumeda põrandalauaga hästi sobivat. Kardinatega läks aega kolm nädalat ning siis tulid püstitajad firma poolt, kes aknad ilusti ära katsid. Olime meeldivalt üllatunud, sest kõik sobis paremini kui lootsime. Lõppkokkuvõttes tahan öelda, et võtke aknakatete valimiseks julgelt aega, sest see protsess pole nii lihtne ja kiire kui alguses tunduda võiks.

Paralleelselt kardinatega sai jaanuari lõpus ühendust võetud puidumeistriga. Meie majas on kaks läbikäidavat garderoobi — välis- ja magamistoagarderoob. Juba maja planeerides oli minu üheks sooviks saada ruumikad panipaigad. Alustasime sellest, et joonistasin paberile sketšid, millisena ma garderoobe ette kujutan. Pärast seda saime hinnapakkumised ning peale mõningast kauplemist lõime käed. Hind pani ka materjali paika ja seetõttu otsustasime kasutada melamiinplaati. Lõpptulemusega jäime taaskord rahule ning töö oli tehtud kiirelt ja korralikult.

Köök — kodu süda

Teisipäeval sai valmis ka perenaisele kõige tähtsam element — köök. Juba esmaspäeval toodi meile see osadena kohale ning teisipäeval alustati püstitusega juba varakult. Kogu protsess võttis aega 15 tundi ning minu kiidusõnad Artex OÜ-le, kellelt köök sai tellitud.

Tegu on suurepärase käsitööga, mida silm juba kaugelt eristab. Köök on valmistatud täispuidust ning on käsitsi värvitud. Töötasapind on 40 mm — paksune ning tammepuidust, mis on töödeldud septsiaalse vett hülgava vahaga. Kappidel ja sahtlitel on kasutatud kvaliteetseid siine, lisaks on need ka vaikselt sulguvad. Kappide nupud ja käepidemed on Skandinaavia stiilis ning pigem rustikaalsed.

Vaata videost, kuidas köök kokku pannakse.

Kuidas on Laural kogu kodu ehitamise ehitusprotsess alates laenu taotlemisest kulgenud, seda saad lugeda blogipostitustest.

---

Laura teistele tegemistele saad pilgu peale heita tema blogis nautigehetke.com.

Jaga
Kommentaarid