Mõni aeg tagasi sai koju tellitud heade mõtete tahvel, kuhu peale on kirjutatud, mida meie oma peres oluliseks peame. Heade mõtete tahvel sai tehtud valgele lõuendile ning sealt arenes edasi ka mõte, et maja privaatsem ehk magamistubade pool võiks olla kaetud perepiltidega. Olen ise läbi aegade suur pildistaja olnud ning mõningad korrad on ka perega fotofraafi juures käidud. Järgmisena hakkasin uurima, kes võiks neid töid teostada ning millised on võimalused.

Kodune fotogalerii

Meile tuli appi selline tore firma nagu Minu Print OÜ. Käisin neil kontoris kohapeal ning seal sai välja valitud materjal ja piltide suurus. Meil soovitati kasutada fotolõuendit, kus pilt trükitakse lõuendikangale ja seejärel tõmmatakse puidust alusraami peale. Kuna foto lõuendikangal läheb ka alusraami äärte peale, siis loob see huvitava ruumilise pildi. Piltide suuruseks sai valitud 60x90 cm. Just taotuslikult soovisin, et pildid oleksid pigem suuremad kui väiksemad ning kindlasti ühes mõõdus.

Piltide näol on ka enda jaoks väikene lugu jutustatud — kuidas me oma teekonda käinud oleme. Alguses kartsin, et fotod ei pruugi suurelt välja printides nii kvaliteetsed jääda, kui soovisin. Küll aga oli see alusetu hirm, sest lõpptulemus jäi väga kena! Nüüd on meil kodus väike kümne pildiga fotokoridor.

Soovitus: olime juba valmis seintesse esimesi auke puurima, kuid õnneks soovitas MinuPrint meile teist varianti. Nimelt ei ole fotolõuendid õnneks nii rasked ning puurimise alternatiiviks on kasutada spetsiaalseid pildiraami kinnituskrõpse. Meie ostsime need ehituspoest ja see on tõepoolest üks paremaid asju, mis on välja mõeldud. Tulevikus, kui fotosid vahetada soovime, ei jää seintele mingit märki maha.

Siseuksed, akanalauad ja mõned dilemmad

Veel ei ole ma teile kirjutanud siseustest, aknalaudadest ja vannitoakapist, mis sai kõik Olke DK-st tellitud. Aknalaudadega oli lihtne. Soovisime neid — sarnaselt põrandaga — täispuidust ning tooniks valisime tumepruuni. Olin pikka aega skeptiline, et kuidas küll tumepruunid aknalauad valgete akendega kokku võiksid sobida, aga usaldasin abikaasa maitset. Tulemus jäi väga kihvt, sest nüüd on kõikides tubades rohkem värvitasakaalu. Ruumid ise on heledates toonides, tammelauast põrand ja tammepuidust aknalauad tumedad.

Siseustega oli meil samuti värvidilemma. Lõpuks otsustasime, et need tulevad siiski valged. Palju keerulisem oli aga ukse tüüpi valida. Teadsime kohe, et ainult sauna eesruumi uks jääb klaasiga, ülejäänud aga tavalised. Valikusse jäid variandid Elmar, Ivo ja Priit. Pärast pikki läbirääkimisi otsustsime Elmari kasuks. Uksed on valmistatud täispuit– männikilbist ning nendega tulid kaasa ka lengid ja lävepakud. Lengidele sai paigaldatud tihendid, et uksed käiksid vaiksemalt ning oleksid helipidavamad.

Hubase joonega vannituba

Viimaks avastasime ühel hetkel, et me ei saagi kraanikausse vannituppa üles panna, kuna meil pole vastavat kappi, millele neid toetada. Natukene ringi vaadates ei leidnud me midagi sobivat ja võtsime lõpuks hinnapakkumise. Kõik sobis ja suureks boonuseks oli see, et saime ise sobiliku tooni ja kuju valida. Kapi tasapinna lasime teha tammepuidust ja kapi konstruktsiooni ning uksed männist. Alguses kartsime, et kahe erineva puidu toon sama värviga vahatatult jääb erinev, kuid erinevus on vaevumärgatav. Mina soovisin tumedat kappi, abikaasa valget. Seekord jäi minu sõna peale ning oleme otsusega rahul. Kapp sobib toonilt väga hästi põrandaplaadiga. Oleme teadlikult hoidnud vannitoas tumedamat joont.

Mulle on alati väga meeldinud saunalinaredelid ning olen neid pikalt igalt poolt otsinud. Idee ja olemus on väga lihtne, samas annab silmale vaatamiseks taas midagi juurde. Olin juba alguses valmis mõelnud, et vannituppa ma tavalisi nagisid ei soovi. Otsingud kandsid vilja ning leidsin täpselt õiges mõõdus ja toonis sobiva redeli Mööblisahvrist. Nad pakuvad erinevaid vintage–stiilis sisustusdetaile ning plaanis on neilt mõned huvitavad detailid veel koju soetada.

Täna naudime oma uues kodus esimest korda kevadpühi! Kauneid ideid ja pühi teilegi!

Kuidas on Laural kogu kodu ehitamise ehitusprotsess alates laenu taotlemisest kulgenud, seda saad lugeda blogipostitustest.

---

Laura teistele tegemistele saad pilgu peale heita tema blogis nautigehetke.com.