Heegeldustega tuleb meil ikka silme ette pilt vanaema kootud linikutest või voodikatetest. Jah, needki on kaunid, kuid modernsemasse koju sobivad ehk mõnevõrra lihtsama koega heegeldused.

Kui nüüd ajas tagasi minna, siis paneb see heegeldamise teema mind veidi muigama, sest koolis ei kannatanud ma käsitöötunde silmaotsaski! Ei meeldinud mulle need tööd, mida tegema pidi, ega õpetaja. Ei saanud ma kuidagi selle kudumise-heegeldamisega hakkama! Tekkis nii suur vimm, et peale kooli ma polegi üritanud ühtegi nõela ega varrast kätte võtta…

Kuni saabus hetk, mil vajasin mingit lahedat tooli diivanilaua juurde, et ikka rohkem külalisi istuda saaks! Otsisin ja vaatasin ja mõtlesin, kuni taipasin — ma pean heegeldamise ära õppima!

Õnneks pole seda tänapäeval kuigi raske teha, vaja on vaid internetti. Nimelt tegin terve tumba YouTube’ist leitud õpetuse järgi. Kellegi sõrmed ekraanil ees ja minu omad tegid kõike järgi. Ja siin ta on! Mu uhkus ja suur töö!

Trikortaažpaela sain ma Karnaluksist, kus leidub neid väga erinevates värvitoonides. Sealt samast leiab ka sobiva heegelnõela.

Ja kui juba tumba valmis sai, siis polnud papist pingile katte tegemine enam mingi probleem!

  • Video, mis mind aitas