Välisseintele sai paika ka puitkarkass villa ja seina viimistlusmaterjali (kips vms) jaoks. Villa panemist juba Poisikese toast ka alustasin, kuid hetkel on tähtsam põrand alla saada.

Põrand

Põrand ongi teine väga tähtis verstapost. Põrandalaagid on praeguseks enamjaolt loodi aetud, tegemata on vaid vannitoapoolne osa, sest seal on puitmaterjalihunnik ees ja kilplasena kõike ümber tassima pole ka mõtet hakata. Põranda loodi ajamiseks oli meil laenutusest abiks võetud laser, mida Habemik ära ei jõudnud kiita. Töö lausa lendas käes! Minu ülesanne on musta põranda alune korralikult villaga täita ja see ongi mul praegu pooleli.

Tutikad laetalad ja põnevad ruumid

Sel nädalal said vahetatud mädanenud laetalad ja laes haigutanud auk on kinni pandud. Mulle näis see laetalade vahetus väga keeruline ja aeganõudev töö, aga brigaadil oli see justkui suts ja valmis.

Veel jõuti püsti panna vaheseinte puitkarkass tehnoruumis ja koridoris. Vauu, meil on kohe varsti mingid ruumid (mitmuses) selle ühe suure lahmaka asemel.

Tööriistad, tööriistad ja veel tööriistad

Kuna sellel überägedal laseril juba korraks peatusin, siis võtaks ülejäänud kasutusel olevad tööriistad ka ette.

Esimesena Metabo miiusaag. Muidu hea saag, aga juba kuuajase töö peale lõpetasid mõned funktsioonid funktsioneerimise ehk siis laser- ja led-valgustus ei toiminud nii, nagu pidanuks. Käis garantiiremondis ja nüüd näib töötavat. Üldiselt on Habemik sellega väga rahul ja õnnelik, et saag soetatud sai.

Makita akukruvikeeraja on Habemiku põhitööriist, mida kõigi kruvide kinni täristamiseks (?) vaja läheb. Habemik: “Hullult hea töövahend, võimsust tohutult!”. Pidavat väga head akud olema (ka akutrellil ja multitoolil), saab pikalt tööd teha enne kui laadida tuleb.

Akutrell pole Habemiku sõnul seni eriti kasutust leidnud. Ainult neil hetkedel, kui akukruvikeeraja on suurest pingutusest üle kuumenenud.

Makita universaaltööriista ostmist kaalusime päris pikalt. Tundus selline tilu-lilu aparaat, aga-aga… Habemiku sõnul aitab multitool hädast välja seal, kus muude tööriistadega pole midagi peale hakata ehk siis teeb ära kõik sellised väikesed ja vastikud toimingud. Näiteks saagis Habemik sellega lae all naelu, tegi ebamugavaid lõikeid põrandasse jms. Saab hakkama puidu, metalli, plastikuga. Mina muidugi unistan, et saan seda kunagi väga edukalt mööbli restaureerimisel kasutada…

Vurrsaag on meil laenuks võetud, aga näib vajalik tööriist, mida endalegi kunagi ehk hankida.

Veel ostsime pimedate õhtute tarvis kaks prožektorit. Seda suuremat läks juba tänagi piltide tegemisel vaja — õues oli täielik maru möllamas ja otseloomulikult ka kottpimedus.

Tööriistad on vahvad küll, aga ole mees ja viitsi nendega miskit ka peale hakata!

Järgmisena ootavad ees torutööd ja vaheseinte püstitamine

Torud veame põranda alt (kust siis veel, eks?) ja kui see töö tehtud, siis saab ka põranda n-ö sulgeda. Vaheseinte püsti ajamine on vajalik selleks, et kaabeldus ära vedada — et juhtmetel kuskil platseeruda oleks. Lähiaja mõttes aitab ehk küll…

PS! Vaata üle ka Kodu Kollases Majas Facebooki leht. Lehekülg on veel täiesti ahjusoe ja seda tuleb ju ometi tähistada ning kuidas paremini saaks seda teha kui ühe auhinnamänguga. Loosi läheb lastetubade hitt — tipitelk Nordic Unicorn’ilt. Tule läbi!

Jaga
Kommentaarid