Romantilised köögid on lemmikud

Ühe ideaalse on valmis ehitanud Wesse, vaata rohkem pilte nende lehelt. Helged ja õdusad. Muidugi tuleb meil endil esmalt peensusteni läbi mõelda, mida tahame — mis kapid kuhu, millised sahtlid, missugune tööpind ja sada muud asja. Kui leiaks vaid hetke (või õigemini mitu), et Habemikuga maha istuda ja selgus majja väidelda. Ma väga tahaksin sellega lähipäevil ühelepoole saada, et siis juba hinnapakkumisi küsima hakata.

Foto: Wesse veebilehelt

Kui vann on küljepaneelideta…

Vannina läheb arvatavast käiku Villeroy&Boch’i oma. FEB müüb seda hetkel soodushinnaga (565, enne 840). Küljepaneele pole, aga vann näib aus. Ega see muidugi mõista pole mu unistuste vann. Mu lemmikud on ümmargused kivivannid, aga we’re not meant to be, sest noh võite isegi arvata. Hind, otse loomulikult! Kui kellelgi on ideid, kuidas seda V&B vanni ägedalt süvistada, siis jagage palun. Ise mõtlesin, et üks variant võiks olla vann näiteks tiigipuuga ära katta, midagi sellist, nagu jäi silma Pinterestis.

Paks põrandalaud ja põrandaküte ei käi kokku?

Põranda puhul ei teagi ma enam päris täpselt, mida otsime. Kuskilt sai pähe info nagu me mitte ei saaks põrandale põrandalauda panna. Seda siis seetõttu, et oleme küttelahenduseks valinud põrandakütte ja paks põrandalaud ei pidavat soojust hästi läbi laskma. Selle asemel siis olevat meie ainuke variant mingisugune parkett, peamiselt kaldusime spoonparketi poole. Nüüd aga mõtlesime, et tuleb asja täpsemalt uurida, et siis põranda osas ka pakkumisi võtma hakata.

Seinad looduslikuks!

Aga seinte viimistlemise osas oleme ka aru pidanud ja kuna ma ise olen väikestviisi hobiallergik (kassiallergia esikoha napsasid sel aastal vara õitsevad puud) ja meie eelmises kodus oli mu niigi nohisev nina väga sageli ka lihtsalt umbes, siis olen väga igasugu looduslike materjalide kasutamise poolt. Kui need ainult nii kallid poleks… Igatahes käisime eile üliägedas Tartu Safrani salongis eri sorti looduslike vahenditega tutvumas ning loodan, et mul on varsti põhjust jälle Safranist juttu teha.

Pealtnäha võib oma kodu ehitus ehk mõnel meeltesegaduse hetkel paistagi kui unistuse täitumine või Pinteresti ideede teoks tegemine või äkki isegi meeldiv ajaviide. Oi, ei, kõigest glamuursest on asi siiski kaugel. Ehitus on ränk. Vähemalt seni, kui saab raha kulutama hakata ehk siis kujundada ja sättida, vot see on tore. Ehitus on selline, et kui kell 23 õhtul tolmuse ja takujuukselisena koju jõuad, suure näljaga mõned võileivad neelad, duši alla loivad ja voodisse maandud, siis saadki enne uinumist mõnusasti villa panemisest sügelevaid käsi kratsida. Ja mõelda, et homme jälle. Ja ülehomme. Ja nii kaua, kuni kõik valmis on...

Vaata Kadi kodukollasesmajas blogi SIIT