Ehk et nagu ma aru saan, siis ehitusmeestel on üldiselt vist mitu objekti tules ja siis jooksvalt vaadatakse (ilma ja kristallkuulikese pealt?), missuguse objektiga parasjagu põhjalikumalt tegeleda. Ok, ma mõistan, kui tõesti on erinevates kohtades sise- ja välitööd paralleelselt, siis tõepoolest vihma ja rõveda tuulega neid õuetöid hästi ei tee, eksole. Aga selleks ju nagu toimubki enne objektiga alustamist mingisugune mõttetöö ka, et kaua võib aega minna ja loogiline tundub, et sisse arvestatakse ka igasugu ootamatusi nagu kehv ilm või peavalu. Ehk olen liiga kriitiline?

Õnn on, et Habemik sel nädalal veel puhkusel ja põhiehitusmehega kahekesi rassida saab. Põhiehitusmehe töö tegemist Habemik muidu väga kiitis, et mingit passimist neil pole, muudkui annavad minna.

Seinakarkass loob selgema pildi

Tegelenud on nad seni näiteks vaheseinte ehitusega — neid võib kohata juba köögis, Poisikese toa ja elutoa vahel. Ees ootab veel suurprojektina mingi mahukas kandva tala vahetus. Täna ubiti see upitajaga (see on vist teleskooplaadur) teisele korrusele, kaalu jurakal 140 kg. See hakkab toestama laetalade ühenduskohti. Peamiselt selleks, et meile jääks tulevikus võimalus ka ärklikorrusele laieneda. Selle tarvis käis ka ehitusinsener tugevusarvutusi tegemas ja andis ettekirjutused 140-kilose purika mõõtude kohta.

Vaheseintega eraldatult köök meie kodus.


Lihtsalt kena köök, mis inspireerib. Foto: Shutterstock


Ja veel üks kena köök. Helges võtmes võiks ka meie köök olla ühel päeval. Foto: Shutterstock


Nii äge on vaadata, kuidas vaheseinad juba mingisuguse pildi loovad ja on näha, mismoodi kõik olema hakkab. Et näen, kui palju kööki ruumi jääb ja kui suur Poisikese tuba tuleb ja milline meie magamistoa sissekäik olema hakkab.

Vaade Poisikese toast


Ahhaa! Ma muidugi räägin siin vaheseintest, aga praegu on püsti ainult karkass — sinna tuleb veel sein ümber ehitada. Niimoodi, et sisse paneme villa ja peale läheb OSB + kips. OSB selleks, et asi vähe tummisem oleks, et kui keegi komistab ja vastu seina kukub, siis kips ikka elama jääks.

Lõin sel nädalal blogile ka Instagrami konto. Seal on nii mugav jooksvalt meie tegemisi kajastada, nii et tulge ka! Sinna postitan kindlasti tihemini ja igast nipet-näpet asja kah!

Blogi Facebooki lehel on juba jälle uus loosimine käimas. Seekordseks auhinnaks on kinkekomplekt vannituppa, mille paneb välja imearmas Pääsukese talu Viljandimaalt! Nende kätetööna valmivad looduslikust toorainest seebid ja linasest kangast kodutekstiil.

Jaga
Kommentaarid